background img
banner
banner

Στα «σκαριά» ένα αξιόλογο Πολιτιστικό Καλοκαίρι από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

ΜΟΥΣΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΜΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΒΡΑΔΙΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένα πολιτιστικό καλοκαίρι… αντίδοτο στη μελαγχολία της πανδημίας, επιφυλάσσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, για Αιγιαλείς και επισκέπτες. Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα συντροφεύσουν τις καλοκαιρινές νύχτες μας, είναι η μουσική κάθε φάσματος και η πληθώρα θεατρικών παραστάσεων για κάθε ηλικία και γούστο.
Η ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε «βαθιά ανάσα» για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., καθώς μπαίνει στην… άκρη κάθε εμπόδιο για να υλοποιήσει τις δράσεις που η διοίκησή της είχε βάλει στόχο γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Στην περίπτωση των περικοπών που πρότειναν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θεωρείτο πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Υψηλή στόχευση παρά τις καθυστερήσεις λόγω προϋπολογισμού

Στο ερώτημα του protionline.gr για το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι αν η Δημοτική Επιχείρηση είναι εφικτό να προγραμματίσει τώρα τις εκδηλώσεις, η πρόεδρός της Μαρία Τσουκαλά, απάντησε: ΄΄Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό, τον οποίο όμως δεν μπορούσαμε να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης, ούτε να «επικοινωνήσουμε» τις εκδηλώσεις. Η κατάσταση μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ρευστή και δεν γνωρίζαμε αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε εκδηλώσεις. Μόλις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός βάσει του εγκεκριμένου από την Οικονομική Επιτροπή, σχεδίου τότε ξεκινήσαμε έναν «αγώνα δρόμου» ώστε να μην χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Εκτιμώ ότι προλάβαμε να προγραμματίσουμε σημαντικές εκδηλώσεις, υπάρχουν όμως και κάποιες που, εν μέσω αυτού του περιβάλλοντος, τελικά δεν καταφέραμε να τις συμπεριλάβουμε ή θα μετατεθούν χρονικά για αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, το φετινό καλοκαίρι δεν στερείται ούτε ποικιλίας εκδηλώσεων, ούτε ποιότητας. Αντιθέτως, πιστεύω ότι παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουμε να κρατάμε ψηλά τον πήχη και να στοχεύουμε πάντα πιο ψηλά΄΄.

Η κ. Τσουκαλά κάνει γνωστό ότι εντός του ερχόμενου τριημέρου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού 2021 δήμου Αιγιαλείας, ενώ παράλληλα δρομολογούνται και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Οινοξενείων που ακυρώθηκαν πέρυσι λόγω πανδημίας.

΄΄Φέτος, εκτός απροόπτου θα πραγματοποιήσουμε τα Οινοξένεια, ήδη δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, διότι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό θεσμό για τον δήμο και την περιοχή μας΄΄, σχολίασε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Συνδιοργάνωση συναυλιών με την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας

Σημειώνει ακόμη πως φέτος «συνοδοιπόρος» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε πολλές εκδηλώσεις, κυρίως μουσικού χαρακτήρα, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αφού μαζί προετοιμάζουν συναυλίες σε πολλά σημεία της Αιγιάλειας και μάλιστα με γνωστούς καλλιτέχνες. Από αυτές, ξεχωρίζει η συναυλία – μουσική εκδήλωση του Μανώλη Φάμελλου που θα είναι ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο ερμηνευτή Νίκο Παπάζογλου με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του και η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Αυγούστου, στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου. Επίσης, στις 22 Αυγούστου η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο θα φιλοξενήσει την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Για τις 11 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Δημήτρη Κοργιαλά, ενώ συναυλίες επίκεινται και εκτός Αιγίου. Συγκεκριμένα, η Ηρώ θα εμφανιστεί στην Ακράτα, στον γνωστό υπαίθριο χώρο που φιλοξενεί συναυλίες τα τελευταία χρόνια ενώ στην παραλία Συλιβαινιωτίκων, θα εμφανιστεί η ορχήστρα «Θοδωρή Γεωργόπουλου» σε παλιά και νέα λαϊκά μονοπάτια.
Στην προσπάθειά της να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα πραγματοποιήσει μουσική βραδιά στις 4 Αυγούστου, στο πάρκο «Μάτι» στην παραλία Αβύθου, με τους Τούλα Κατσιβάλη και Κώστα Σωτηρόπουλο, ενώ παράλληλα προετοιμάζει μουσικές βραδιές σε Διακοπτό και Σελιανίτικα σε συνεργασία με την Περιφέρεια..

Βραδιές σινεμά

Επίσης, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και το πρόγραμμα «Fame Road», συνεχίζει τις υπαίθριες προβολές ταινιών που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία τρία χρόνια. Μεταξύ αυτών και δύο «Drive in» στις 27 Ιουλίου και τις 21 Αυγούστου στο λιμάνι Αιγίου.

Στο επίκεντρο το υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»

Ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό που προτάθηκε από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων «φίλο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, θα παρουσιαστεί μέσα στον Ιούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Το υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» και φέτος έχει γίνει «μήλον της Έριδος» καθώς αναμένεται να φιλοξενήσει τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις της θερινής σεζόν!

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 12 Ιουλίου, από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη», η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια δοξασμένα» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η μουσικοθεατρική παράσταση (συναυλία και ποιητική βραδιά) πλαισιώνεται με διακεκριμένους καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηθοποιούς και μουσικούς). Η παράσταση έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών, σε συνδυασμό με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά αλλά κυρίως σύγχρονα που γράφτηκαν από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Την παράσταση συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκειά της οπτικοακουστικό υλικό από μεγάλη οθόνη προβολής στην οποία «παρελαύνουν» όλοι οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής.

Οι δύο εκδηλώσεις του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

Την ίδια στιγμή προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας. Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουλίου και θα αφορά ένα αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης τουμπίστα και συγγραφέα Γιάννη Ζουγανέλη που γεννήθηκε στο Βλοβοκά στην Αιγείρα ο οποίος μάλιστα έχει δωρίσει τη βιβλιοθήκη του στην περιοχή. Θα συμμετάσχει ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και θα στηρίζεται στο βιβλίο του αείμνηστου Γιάννη Ζουγανέλη «Οι τόποι είναι ήχοι». Στο έργο, που έχει παιχτεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, θα συμμετάσχουν και οι Φιλαρμονικές Αιγείρας και Ακράτας.

Η δεύτερη εκδήλωση στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου. Θα έχει τίτλο «Ελπίς πατρίδος» σε κείμενα της συγγραφέα Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου. Θα παίξουν ο καταξιωμένος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και η Αιγιώτισσα σπουδαία ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη. Το έργο θα έχει αφετηρία τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, θα εξελίσσεται στα χρόνια παρουσιάζονται τι έχουμε πετύχει, θα παρουσιάζει τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας μας και τα επιτεύγματα των Ελλήνων στην ποίηση, το τραγούδι καθώς και σε άλλα επιτεύγματα. Θα τραγουδήσει ο Μανώλης Μητσιάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr