background img
banner
banner

Συνεχίζει τη διάθεση self tests ο τοπικός σύλλογος

ΆΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ…

Σύγχυση προκάλεσε στους Αιγιαλείς η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ότι σταματά τη διάθεση των self tests από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου, με απόφαση γενικής συνέλευσης. Από πλευράς Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας ωστόσο ξεκαθαρίστηκε ότι στην Αιγιάλεια τα self tests θα συνεχίσουν να δίδονται από τα φαρμακεία όπως έως σήμερα. Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Αχαΐας, που μπορεί να φέρει αυτή την ονομασία όμως δεν έχει μέλη στην Αιγιάλεια, αναφέρεται ότι θα σταματήσει η αναπλήρωση αποθέματος την Παρασκευή 4 Ιουνίου (τα Σαββατοκύριακα τα φαρμακεία της Αχαΐας έχουν μόνο εφημερεύοντα και δεν χορηγούν self tests στις εφημερίες) και από τις 7 Ιουνίου η διάθεση μέχρις εξαντλήσεως των όποιων αποθεμάτων. Μάλιστα, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν δεσμευτική και για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στο μέλλον δωρεάν χορήγησης ή παροχής υλικού ή υπηρεσίας και θα ανακαλείται μόνο με απόφαση της Γ.Σ.

Διαμαρτύρονται για τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω Γ.Σ. συμμετείχαν 105 μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας και υπέρ της πρότασης διακοπής διάθεσης self tests ψήφισαν οι 103! Επίσης, στην απόφαση τονίζεται: «Από τη Δευτέρα 07/06/21 σταματά στην Αχαΐα η διάθεση δωρεάν self test (μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων) ενώ ψηφίστηκε και η δημιουργία σχετικής αφίσας που θα μπει στις προθήκες των φαρμακείων για την ενημέρωση του κοινού».

Όσο για τον λόγο που ελήφθη η απόφαση είναι γιατί οι φαρμακοποιοί της Πάτρας διαμαρτύρονται για τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται από την αυξημένη ζήτηση των self tests, διαδικασία στην οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν διότι αρκετοί είναι αυτοί που εργάζονται μόνοι τους στο φαρμακείο τους.

Γ. Σπηλιόπουλος: «Ακολουθούμε όσα λέει ο Πανελλήνιος και συνεχίζουμε»

Για το θέμα ρωτήθηκε από το protionline.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος, τονίζοντας: ΄΄Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας είναι ανεξάρτητος Σύλλογος και δεν ξέρουμε τι ισχύει στην Πάτρα και στον Σύλλογο εκεί. Η πρόταση του προέδρου του κ. Σοφιανόπουλου και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι μία διαμαρτυρία που δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε΄΄. ΄΄Εμείς σαν Σύλλογος ακολουθούμε όσα λέει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κι έτσι λειτουργούμε΄΄, κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr