background img
banner
banner

Σύσκεψη… σωτηρίας για τη Φυσικοθεραπεία

ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Διαδικτυακή σύσκεψη για το μέλλον του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, συγκαλεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Είχε προηγηθεί η λήψη απόφασης της Συγκλήτου του πανεπιστημιακού ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη, που συν τοις άλλοις περιελάμβανε και την μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθησε η απάντηση του δήμου διά στόματος αντιδημάρχου Παιδείας, ζητώντας από το υπουργείο να… στείλει πίσω την απόφαση στην Σύγκλητο όπως την έλαβε και τονίζοντας πως δεν έφερε την παραμικρή αιτιολόγηση.

Η επόμενη κίνηση από πλευράς δημάρχου ήταν άμεση, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα σε μία κοινή σύσκεψη αύριο το βράδυ, από την οποία είναι βέβαιο πως θα διαφανεί το ποια θα είναι η τύχη του ΑΕΙ στο Αίγιο και εάν θα εξακολουθήσει να υφίσταται το Παράρτημα που «χτίστηκε» πριν από είκοσι χρόνια.

Ποιοι έχουν κληθεί

Η πρόσκληση έχει αποδέκτες τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, τους βουλευτές του νομού Αχαΐας, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αιγιαλείας, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Κώστα Φουσέκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγίου Σωτήρη Κοίλια και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η βούληση του κ. Συρίγου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι σε παλιότερη σύσκεψη που επίσης είχε συγκαλέσει για το θέμα ο δήμος Αιγιαλείας, είχε… ρίξει το μπαλάκι στη Σύγκλητο, επικαλούμενος νόμο που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει, σε ό,τι αφορά τα Τμήματα, να τηρούνται οι αποφάσεις των ίδιων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Επίσης, μεγάλη βαρύτητα έχει και η τοποθέτηση του πρύτανη, κυρίως σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς του Τμήματος στην Πάτρα, με βάσει την ειλημμένη απόφαση της Συγκλήτου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr