background img
banner
banner

Τα παιδιά ζουν ξανά τη χαρά της άθλησης και του παιχνιδιού

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Το ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου ξεκίνησε από την προηγούμενη Δευτέρα τη λειτουργία του για τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης ενώ μπορούν να κάνουν χρήση (με ραντεβού) και οι αθλούμενοι πολίτες. Με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτό οι αθλητές.

Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης, ημέρα προπόνησης για τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου, επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο και μεταφέρουμε τις όμορφες εικόνες που αντικρύσαμε. Ο χώρος γέμισε ξανά με παιδικές φωνές και χαμόγελα και όλοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας με… ευλάβεια. Ο περιορισμός των παιδιών στο σπίτι μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μετατραυματικές καταστάσεις άγχους ήταν τέσσερις φορές υψηλότερες στα παιδιά που ήταν σε καραντίνα σε σχέση με εκείνα που δεν ήταν. Πλέον, σε συνδυασμό με το άνοιγμα και των σχολείων, η ζωή δείχνει να επιστρέφει σε (σχεδόν) κανονικούς ρυθμούς και τα παιδιά απολαμβάνουν ξανά τη μάθηση και τη χαρά της άθλησης και του παιχνιδιού. Το κολυμβητήριο του Αιγίου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, το προσωπικό φροντίζει με επαγγελματισμό και συνέπεια όλους τους χώρους και επικρατεί τάξη και καθαριότητα παντού, κάτι που είναι ορατό από την πρώτη στιγμή στον επισκέπτη.

Η Τασία Βλαχοπούλου (κέντρο) με τους προπονητές του ΚΟΑ, Στρατή Προδρομάκη και Αθηνά Κωνσταντινίδου

«Ελπίζουμε ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της»

«Τα παιδιά ήταν κλεισμένα για μήνες στο σπίτι, ειδικά την πρώτη περίοδο της καραντίνας που δεν λειτουργούσε τίποτα» μας λέει μητέρα 10χρονου αγοριού που γράφτηκε για δεύτερη σεζόν στον Κ.Ο.Α.» και προσθέτει: «Αρκούν τα επιτραπέζια παιχνίδια στο σπίτι, η τηλεόραση ή μικρές βόλτες κάποιες στιγμές για να εκτονώσουν την ενέργειά τους; Σίγουρα όχι.
Εμείς, ως γονείς εκτός από την υπομονή που πρέπει να επιδείξουμε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, αναλαμβάνουμε και το δύσκολο έργο της δημιουργικής εκτόνωσης των παιδιών δημιουργώντας νέες δραστηριότητες που όμως κάποια στιγμή εξαντλούνται. Ευχόμαστε όλο αυτό να σταματήσει εδώ και να μην επιστρέψουμε από το φθινόπωρο στην ίδια κατάσταση. Θα είναι ψυχοφθόρο ακόμη περισσότερο για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Θέλω να πιστεύω ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της»

«Δεκάδες οι εγγραφές από την πρώτη ημέρα»

Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης και σε διάστημα δύο ωρών, από τις 5.00 έως τις 7.00 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εγγραφές στον Κ.Ο.Α. «Το ενδιαφέρον από τους γονείς είναι μεγάλο και για τη φετινή σεζόν, ίσως μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά καθώς τα παιδιά μετά την πολύμηνη καραντίνα αναζητούν διεξόδους εκτόνωσης μέσα από την άθληση και το παιχνίδι.
Η κολύμβηση άλλωστε είναι το κατ΄ εξοχήν άθλημα του καλοκαιριού. Εκτός από ανανέωση των παλαιών εγγραφών στον όμιλο γίνονται και αρκετές νέες οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα» τονίζει η υπεύθυνη του Κολυμβητικού Συλλόγου Αιγίου, Τασία Βλαχοπούλου. Ο Κ.Ο.Α. που ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί τον πρώτο σύλλογο στην Αιγιάλεια «εγκαινιάζοντας» το κολυμβητήριο, συνεχίζει τη λειτουργία του για τέταρτη συνεχή σεζόν και μαζί με την Φιλαθλητική Λέσχη είναι οι δύο σύλλογοι «υγρού στίβου» που λειτουργούν σήμερα στην πόλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr