background img
banner
banner

Τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28/6 οι εργασίες τοπογραφικής και αρχιτεκτονικής αποτύπωσης των βασικών κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου στο πλαίσιο των μελετών για την επανάχρησή τους, που πρόκειται να παραδοθούν, βάσει χρονοδιαγράμματος σε πέντε μήνες, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος – εκπρόσωπος της εταιρείας «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε», υπέγραψε τη σύμβαση στις 22 Ιουνίου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Προπαρασκευαστικές ενέργειες ΥΠΟΕΡΓΟ 1, (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη – Μελέτες Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ.) συνολικού ποσού 172.500€ (πλέον ΦΠΑ) μετά από διαγωνισμό με έκπτωση 67,75% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, που είναι και το πρώτο βήμα για τη δημοπράτηση στη συνέχεια του υποέργου των παρεμβάσεων.

΄΄Τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες τοπογραφικής και αρχιτεκτονικής αποτύπωσης των κτιρίων από εξειδικευμένους αρχιτέκτονες και τοπογράφους μηχανικούς με σύγχρονες μεθόδους με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης-παράδοσης των μελετών 5 μήνες… και έτσι ένα έργο που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει και πόσο αναγκαίο είναι για την Αιγιάλεια ξεκινά!΄΄, αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομά του με την επανάχρηση των κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, δεδομένου ότι ήταν αυτός που το 2017 ως αντιδήμαρχος είχε υποβάλλει τον φάκελο ένταξης, ακολούθησε η ένταξη και πλέον ξεκινά η υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Ευχαριστίες Β. Χριστόπουλου

΄΄Σίγουρα έχουμε πολλά βήματα ακόμα και πολλά προβλήματα που θα ανακύψουν να ξεπεράσουμε αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός΄΄, αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στον πραγματικό αγώνα δρόμου (συμβόλαια, τοπογραφικό, τεχνικό δελτίο, προμελέτες κ.λπ.) με βοήθησαν – πίστεψαν στην κατάθεση και ένταξή της χαρτοποιίας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατ. € αλλά και αυτούς που στη συνέχεια συνέδραμαν για να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατεία΄΄.

Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου ανέφερε πως μέσα στο υποέργο της εκπόνησης των μελετών θα οριστικοποιηθούν οι χρήσεις των κτιρίων. Ήδη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ανάδοχο στις 8 Ιουλίου, γι’ αυτό τον σκοπό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr