background img
banner
banner

Το αποχετευτικό στη δίνη των δικαστικών διενέξεων

INTRAKAT KAI ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 34,7ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΔΕΥΑ

Ένας χρόνος σχεδόν έχει περάσει με δικαστικές διενέξεις ανάμεσα στις δύο μεγάλες τεχνικές εταιρίες που διεκδικούν το έργο των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας και κανείς δε γνωρίζει πόσο θα κρατήσει ακόμα το σίριαλ που δεν «απελευθερώνει» τα 34.740.000€ του διαγωνισμού.

Ήταν 10 Αυγούστου του 2020 όταν το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού προέκρινε την Μεσόγειο Α.Ε. για την τεχνική της προσφορά που βαρύνει περισσότερο, αφού ο διαγωνισμός δεν είναι μειοδοτικός αλλά ποιότητας – τιμής. Η Intrakat που είναι ο έταιρος διεκδικητής προσέφυγε κατά της απόφασης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και αργότερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου δικαιώθηκε, αναγκάζοντας το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ να αλλάξει την βαθμολογία των τεχνικών προσφορών και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών να «δώσει» το έργο στην Intrakat που ήταν και μειοδότρια.

Στις 28 Ιουνίου στην ΑΕΠΠ

Η Μεσόγειος όμως δεν κατέθεσε τα όπλα και προσέφυγε τώρα με τη σειρά της στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, γιατί «είδε» σφάλμα στα νομιμοποιητικά έγγραφα που προσκόμισε η Intrakat, βάζοντας «φρένο» στον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει η ΔΕΥΑ σε σύμβαση με τον ανάδοχο.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 28 Ιουνίου και μετά υπάρχει και το ΣτΕ, αν δε βρεθεί καταλύτης στην κόντρα των δύο εταιριών που στέλνει την έναρξη του εμβληματικού έργου, που θα συνδέει τις περισσότερες παραλιακές Κοινότητες της Αιγιάλειας με τον Βιολογικό Καθαρισμό, σε μόνιμη καθυστέρηση. Ο δήμαρχος πάντως, φάνηκε αισιόδοξος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας για το θέμα: «Για το ζήτημα των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων, αναμένονται οι εξελίξεις από τις δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εργολάβων. Η εκκρεμότητα αυτή φαίνεται πως θα τακτοποιηθεί άμεσα, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τον σημαντικότερο αναπτυξιακό παράγοντα για το μέλλον του τόπου».

Άνοιξαν οι προσφορές για το έργο ύδρευσης στην Αιγείρα

Εντωμεταξύ, άνοιξαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι οικονομικές προσφορές για ένα άλλο έργο, μικρότερης αξίας, αλλά μείζονος σημασίας για την ύδρευση της ανατολικής Αιγιάλειας. Πρόκειται για την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού της Αιγείρας, προϋπολογισμού 1.388.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει και αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης της Κοινότητας Διακοπτού. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 14 εταιρίες, με μειοδότη τον πατρινό Χρήστο Μπακαλάρο, που έδωσε έκπτωση 38%, όταν η μικρότερη έκπτωση που δόθηκε ήταν από Αθηναίο εργολήπτη 4%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr