background img
banner
banner

Τρένο με… ούριο άνεμο

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μπορεί οι συμπληρωματικές υποδομές στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής να καθυστερούν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν εκτελούνται. Τα αντιπλημμυρικά εκτελούνται κατά περιοχές παράλληλα με τη νέα εθνική οδό, ενώ δρομολογείται το έργο της πρόσβασης στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου.

Το τρένο… σφύριξε πριν ένα χρόνο έστω και ως ντιζελοκίνητο, φέροντας πιο κοντά το Αίγιο στην Αθήνα, τράβηξε «χειρόφρενο» λόγω απαγόρευσης των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας και έστω και με καθυστέρηση επανήλθε.

Το θέμα της πρόσβασης στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό παρέμενε ανοιχτό μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όπου η επίσκεψη του δημάρχου Αιγιαλείας στο υπουργείο Υποδομών, έβγαλε… θετική είδηση. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Καλογερόπουλος, ΄΄σε συνάντηση που είχα στο υπουργείο στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, με διαβεβαίωσαν πως τον Οκτώβριο θα δημοπρατηθούν τα έργα που έχουμε ζητήσει ώστε να καταστεί προσβάσιμος ο σιδηροδρομικός σταθμός και για λεωφορεία με ασφαλή και άμεση μετάβαση για όλους. Μάλιστα, με διαβεβαίωσαν πως τα έργα θα εκτελεστούν και στις δύο οδεύσεις, τόσο στον οδικό άξονα Κορίνθου (θέση Κιντώνη) – Νικολάου Πλαστήρα, όσο και από την οδό Κορίνθου (θέση Μουντζουρούλια)΄΄.

Σημειώνεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί με διαδικασίες fast track και θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς Πόρους.

Ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των διαδικασιών για τους οδικούς άξονες σύνδεσης με τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, που με την ολοκλήρωσή τους θα συντελέσουν στην ελκυστικότητα της λειτουργίας των δρομολογίων και βεβαίως στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών του σύγχρονου τρένου.

Ζητούνται αντιπλημμυρικά και στην Ανατολική Αιγιάλεια

Την ίδια στιγμή, με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής από τα νερά που συγκεντρώνονται ανάντι της νέας εθνικής οδού. Πρόκειται για έργα που εκτελεί η εταιρεία Intraκat και τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό στη Δυτική Αιγιάλεια. Από πλευράς δήμου και Τεχνικής Υπηρεσίας έχει ζητηθεί και η διευθέτηση του θέματος και στα ανατολικά του δήμου, αρχής γενομένης από τη Δ.Ε. Διακοπτού εκεί όπου σε διάφορα σημεία υπάρχει συσσώρευση υδάτων, με τη δημιουργία διεξόδου τους προς τη θάλασσα να κρίνεται επιβεβλημένη…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr