background img
banner
banner

Έμφαση από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο ντόπιο «δυναμικό» του Πολιτισμού

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με υψηλού επιπέδου θεάματα, θέατρο και μουσικές, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», που περιλαμβάνουν πολλά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, σε όλη την επικράτεια του δήμου Αιγιαλείας. Εντυπωσιακή ήταν, ειδικά την προηγούμενη εβδομάδα, η ανταπόκριση του κόσμου, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, με βάση πάντα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας, δηλαδή με πληρότητα 70%, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τήρηση αποστάσεων και χωρίς διάλειμμα.

Την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα 26 Ιουλίου έως και την προσεχή Κυριακή 1η Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, συναυλίες στην παραλία Συλιβαινιωτίκων και στα Ψηλαλώνια, έκθεση φωτογραφίας στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου αλλά και κινηματογραφικές προβολές στην Παρασκευή και το Λόγγο.

Στα αξιόλογα της εβδομάδας, η προβολή μέσω των εκδηλώσεων, του ντόπιου δυναμικού της Αιγιάλειας, σε όλους τους τομείς κάτι που ωστόσο θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του προγράμματος. Όπως αναφέρει στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄με χαρά φιλοξενούμε τις παραστάσεις που παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα, όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη η ικανοποίησή μας όταν διοργανώνονται εκδηλώσεις από ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό της Αιγιάλειας, το επίπεδο των οποίων είναι πολύ υψηλό΄΄. Και συνεχίζει: ΄΄Αυτή την εβδομάδα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας Αιγιώτη καλλιτέχνη, τη θεατρική παράσταση της Θ.Ε.Α., αλλά και τη συναυλία της Φιλαρμονικής Αιγίου την προσεχή Κυριακή στα Υψηλά Αλώνια, φροντίζοντας ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο ο φετινός Αύγουστος΄΄.

Έκθεση φωτογραφίας «λιμάνι έξοδος 6»

Ειδικότερα, η εβδομάδα ξεκινά σήμερα με την έκθεση φωτογραφίας «λιμάνι έξοδος 6» στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Την έκθεση του Αιγιώτη φωτογράφου Σωτήρη Δημόπουλου, που είναι αφιερωμένη στο λιμάνι του Αιγίου, θα φιλοξενήσει το Αρχοντικό έως και τις 8 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

«Ζητείται ψεύτης» Θεατρική παράσταση

Σήμερα Δευτέρα 26 και αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου, η Θεατρική Έκφραση Αιγίου παρουσιάζει στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», την πασίγνωστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη. Ώρα έναρξης: 21:30.

«Εν Χορδώ – Θ. Γεωργόπουλου», συναυλία Παραλία Συλιβαινιωτίκων

H Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρου Γεωργόπουλου» παρουσιάζει τις «Λαϊκές Περιπλανήσεις», τιμής ένεκεν στην μνήμη του Θεόδωρου Γεωργόπουλου. Πρόκειται για ένα «κολλάζ» λαϊκών τραγουδιών, με «χρυσές» επιτυχίες, που αποτελούν παρακαταθήκη της ελληνικής μουσικής. Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας. Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

5ο Θairος Film Festival στον Λόγγο

Το κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων», θα φιλοξενήσει την γαλλική ταινία «Ιστορίες του Καλοκαιριού» (1996) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο μεθαύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου, στον Λόγγο, στις 21.30. Οι «Ιστορίες του καλοκαιριού» είναι ένας ανάλαφρος ύμνος στη νεότητα, τις αντιφάσεις και τις αβεβαιότητες της. Αν και βρισκόμενος στη έβδομη δεκαετία της ζωής του, όταν γύρισε την ταινία, ο Rohmer εμφανίζει μια αναπάντεχη κατανόηση της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς των νέων.
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Με την υποστήριξη του διακρατικoύ προγράμματος Interreg FAME Road V-A Greece-Italy 2014-2020 και σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.

Ακύρωση παράστασης

Από την παραγωγή ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Ιουλίου θεατρική παράσταση «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας», στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», ματαιώνεται.

Η πόρνη από πάνω, θεατρική παράσταση

Στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», την Πέμπτη 29 Ιουλίου: Εννέα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες. Ώρα έναρξης: 21.15.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€. Φοιτητικό-Ανέργων-Προπώληση:12€. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη» και «Δέσμη» στο Αίγιο.

Αντιγόνη, θεατρική παράσταση

Η εταιρεία τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο ίσως κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Μία εξ αυτών και την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 9.30 στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς».

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Άγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ με την συνεργασία του ΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ.

Τιμές εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 15€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι). Προπώληση: Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/antigoni-tou-sofokli-2h-xronia/
Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» στο Αίγιο.

Θέατρο σκιών

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, έρχεται στο Αίγιο, στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», «Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» από το Θέατρο Σκιών Αναστάσιου Δουρμουσόγλου.
Αυτή τη φορά ο αγαπημένος μας ήρωας, ο πολυτάλαντος Καραγκιόζης, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως χρυσοχόος με ειδίκευση στην κατασκευή σκουλαρικιών, βραχιολιών, αλυσίδων και κολιέ. Τι θα γίνει όμως όταν στο κατάστημα που εργάζεται κάνει την εμφάνισή της μια μυστηριώδη γυναίκα ικανή να «σηκώσει» όλα τα υπάρχοντα του καταστήματος;
Γενική είσοδος: 6 ευρώ.

5ο Θairος Film Festival στην Παρασκευή Αιγιαλείας (Αλώνια)

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στο χωριό Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ξένης ταινίας «Στάσου πλάι μου» («Stand by me») με μια σειρά παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο της 4ης εκδήλωσης διάχυσης του προγράμματος «Fame Road» που υλοποιεί ο δήμος Αιγιαλείας και είναι ο υποστηρικτής του φετινού «Θairος». Η ταινία που σημάδεψε κάθε γενιά που γεννήθηκε λίγο πριν ή λίγο μετά την ανέμελη δεκαετία του ’80. Οι ήχοι, τα χρώματα, οι μυρωδιές εκείνου του καλοκαιριού που τέσσερα αγόρια ξεκίνησαν για την περιπέτεια της ζωής τους ψάχνοντας δίπλα στις ράγες του τρένου το πτώμα ενός συνομηλίκου τους, είναι οι πρώτες ύλες αυτού του ύμνου στη συντροφικότητα. Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ώρα έναρξης: 21.30.

Ο Κήπος, θεατρική παράσταση

Την Κυριακή 1η Αυγούστου στο υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» έρχεται η παράσταση «Ο Κήπος (Tangled Garden)» του Bruce Gooch, που θυμίζει στους θεατές με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης. Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.
Ώρα έναρξης: 21.15. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€. Μειωμένο – Προπώληση:12€.

Την Κυριακή η συναυλία της Φιλαρμονικής στα Υψηλά Αλώνια

Επίσης, την Κυριακή 1η Αυγούστου, η Φιλαρμονική Αιγίου πραγματοποιεί συναυλία στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Η μουσική της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη» θα «ζωντανέψει» αναμνήσεις ξεκινώντας από το μοναδικό κλίμα των δεκαετιών 60 και 70 και φτάνοντας ως σήμερα συντροφιά με μεγάλους Έλληνες συνθέτες: Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Ζαμπέτας κ.λπ. αλλά και ξένες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο και από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Την Φιλαρμονική Ορχήστρα θα συνοδεύσουν οι υπέροχες φωνές της Αγγέλας Αντωνιάδη (δασκάλας του Πατραϊκού Ωδείου και σολίστ της Χορωδίας Αιγίου) και του Αργύρη Κούκα, αναγνωρισμένου τραγουδιστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, με μεγάλες συνεργασίες συνθετών όπως Σπανός, Κατσαρός, Κουγιουμτζής κ.ά. Την διεύθυνση του πρώτου μέρους θα έχει ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και του δεύτερου μέρους ο νεαρός ταλαντούχος μαέστρος Αντώνης Χαραλαμπόπουλος. Ώρα έναρξης: 21.00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr