background img
banner
banner

Ίδρυση Τμήματος Ένταξης στο Γυμνάσιο Διακοπτού

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Υπέρ της ίδρυσης Τμήματος Ένταξης στο Γυμνάσιο Διακοπτού τάχθηκε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποστέλλοντας θετική γνωμοδότηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος του σχολείου. Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό υπάρχει θετική πρόταση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς επίσης και εισήγηση-έγγραφο του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π. δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκτιμώντας ότι είναι ανάγκη να υποστηριχθεί η Ειδική Αγωγή στην Αιγιάλεια, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να νιώσουν οι γονείς και τα παιδιά ασφάλεια και αποδοχή.

Το σκεπτικό της απόφασης

΄΄Επειδή οι εκπαιδευτικές ανάγκες ορισμένων από τους μαθητές που υποστηρίζονται στα ΤΕ μπορεί να απαιτούν αυστηρά εξατομικευμένο πρόγραμμα και προστατευμένο χώρο, προβλέπεται ρητά η δυνατότητα υποστήριξης μαθητών σε ιδιαίτερο χώρο. Επιπλέον, η κάλυψη κάποιων εκπαιδευτικών διαδικασιών όπως οι ειδικές αξιολογήσεις, οι συζητήσεις και συμφωνίες ή η κάλυψη κάποιων κοινωνικοσυναισθηματικών αναγκών των μαθητών με ειδικές ανάγκες, όπως η απόσυρση για ηρεμία και ανάκτηση της αυτοκυριαρχίας, η διαφύλαξη της εχεμύθειας και εμπιστοσύνης, η συμβουλευτική υποστήριξη, οπωσδήποτε απαιτούν την ύπαρξη του ιδιαίτερου αυτού χώρου΄΄, ανέφερε στην εισήγησή του, προσθέτοντας: ΄΄Άμεσα οφέλη και αποτελέσματα από αυτή τη λογική λειτουργίας των ΤΕ αναμένεται να είναι η αποτελεσματικότερη υποστήριξη περισσοτέρων μαθητών ταυτόχρονα εντός της τάξης τους, η ανάπτυξη των συνεργατικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και η απόκτηση τεχνογνωσίας στη διαφοροποίηση της διδασκαλίας και στην προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού και του μαθησιακού περιβάλλοντος. Πέρα όμως από αυτό, η επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενσωμάτωση και συνεκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες΄΄.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση, αφού υπάρχουν οι μαθητές και οι ανάλογες προϋποθέσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο 48132/27-4-2021 της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον εκτίμησε πως είναι ανάγκη να υποστηριχθεί η Ειδική Αγωγή στην Αιγιάλεια, σε όλες τις βαθμίδες της εκπ/σης και να νιώσουν οι γονείς και τα παιδιά ασφάλεια και αποδοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr