background img
banner
banner

Ακόμα ένα «πείραμα» αναδιάρθρωσης στα πρωταθλήματα

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ύστερα από μια ατέλειωτη σειρά αναδιαρθρώσεων, που περισσότερο σκοπό είχαν να εξυπηρετήσουν άλλες καταστάσεις και λιγότερο το ποδόσφαιρο, φτάνουμε τώρα μπροστά σε μια ακόμα αναδιάρθρωση.

Εκείνο που μπορεί να θεωρηθεί κάπως καθησυχαστικό, είναι ότι έχει ξεκινήσει ένας συντονισμός και μια μελέτη, με εμφανή τα σημάδια της επιβίωσης του ποδοσφαίρου σε αυτές τις νέες κατηγορίες που δημιουργούνται, χωρίς την Football League, η οποία παρά τις αρχικές αντιδράσεις έγινε ένα με την Super League 2.
Το σίγουρο είναι ότι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, έπεφταν βαριά στην χώρα μας και κάποια στιγμή θα έπρεπε να δούμε το θέμα ρεαλιστικά, πέρα από οποιοδήποτε πολιτικό και ομαδικό συμφέρον.

Ανεβάζει ανταγωνισμό και έξοδα η νέα Γ΄ Εθνική

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που έρχεται, δεν θα έχει καμιά σχέση με το προηγούμενο. Ο μεγάλος αριθμός των σωματείων που υποβιβάστηκαν, έχει ξεκαθαρίσει αρκετά τους …αμνούς από τα ερίφια. Στον χώρο παραμένουν οι καλύτερες και οι περισσότερο ποιοτικές ομάδες, ενώ κάτι ανάλογο θα εξακολουθήσει να ισχύει και για τη συνέχεια, μέχρι να παραμείνουν στον χώρο τα σωματεία που αντέχουν στον χρόνο και στα δύσκολα.

Ήδη βγαίνουν στην επιφάνεια αρκετοί εκπρόσωποι των νέων ομίλων, που δηλώνουν αδυναμία κάλυψης αναγκών σε κάθε επίπεδο, μεταξύ των οποίων και ο Παναιγιάλειος.
Θα δυσκολευτούν πάρα πολλά σωματεία, που προσπαθούν να οργανωθούν στις νέες απαιτήσεις του πρωταθλήματος και εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια επιφανών διοικήσεων, χορηγών, χείρα βοηθείας από τους Δήμους και τους φιλάθλους.

Άγγελος Δανιήλ: «Σε βάθος χρόνου η νέα Γ΄ Εθνική»

Με μετρημένες και σίγουρες κινήσεις από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, σχεδιάζεται ένα μακροχρόνιο πλάνο που θα είναι σε θέση να καλύψει τις πρώτες ανάγκες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ κατεχόμενος από αισιοδοξία για ένα πιο λειτουργικό και αξιόπιστο πρωτάθλημα, είχε την ευκαιρία αμέσως μετά την λήξη των αγώνων μπαράζ και το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, να κάνει κάποιες δηλώσεις.

Μάλιστα εστίασε στο γεγονός της μελέτης των τελευταίων πρωταθλημάτων, τα οποία λειτούργησαν ευεργετικά στην κατάληξη ενός νέου μακροχρόνιου πλάνου, μέσα στο οποίο θα αποφευχθούν τα προηγούμενα κακώς κείμενα.

Τι δήλωσε ο Άγγελος Δανιήλ: «Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εκ μέρους της Επιτροπής ευχαριστώ τις διοικήσεις, τους παίκτες, τους προπονητές και τα επιτελεία όλων των ομάδων για τη συνεργασία τους.
Οι αγωνιστικές συνθήκες που συνάντησαν τα σωματεία εξαιτίας της πανδημίας ήταν εξαιρετικά δυσχερείς και χωρίς τη συμβολή τους θα ήταν ανέφικτη η διεξαγωγή τού μεγαλύτερου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη χώρα.
Ως Επιτροπή Διοργανώσεων, αξιολογήσαμε με προσοχή τα δεδομένα των τελευταίων σεζόν και προετοιμάσαμε την επόμενη μέρα του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής με σύνεση και, κυρίως, σε βάθος χρόνου.
Με τη νέα, τριετούς διάρκειας, προκήρυξη της διοργάνωσης, υλοποιούμε τη βασική μας προτεραιότητα, που ήταν η ενίσχυση της συμμετοχής Ελλήνων παικτών στους αγώνες, καθώς επίσης προσαρμόζουμε τον αριθμό των ομάδων σε μια πιο ρεαλιστική βάση, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο αγωνιστικό μοντέλο».

Περιμένουν …παραιτήσεις από την Super League 2

Από τους δυο ομίλους των 10 συνολικά ομάδων που έπαιξαν το ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο από την Γ΄ Εθνική στην SuperLeague 2, ανήλθαν οι 4 ομάδες (2+2 από κάθε όμιλο).
Όσες δεν τα κατάφεραν, ακόμα και η Ζάκυνθος που κατέληξε στην προτελευταία 4η θέση, ελπίζουν να ακολουθήσουν παραιτήσεις συμμετοχής στην SuperLeague 2, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, έχουν προτεραιότητα αντικατάστασης σε πιθανά σωματεία που θα αποχωρήσουν από το 2ο τη τάξει πρωτάθλημα.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία περιμένουν να αρπάξουν τυχόν ευκαιρία, πριν δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, με το περιθώριο να λήγει στις 31 τρέχοντος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr