background img
banner
banner

Αλυκή… με τάξη από το μεσημέρι της Παρασκευής

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα το μεσημέρι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ομαλή μετάβαση στην Αλυκή. Μετά από πολλά χρόνια γίνεται πράξη το σχέδιο για την αποσυμφόρηση της δημοφιλούς παραλίας ώστε να γίνει προσβάσιμη σε όλους, με κυριότερη παρέμβαση αυτή της μονοδρόμησης που υποστηρίζεται από τη χρήση του προσφάτως διανοιχθέντα δρόμου της Αλυκόβρυσης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ύπαρξης του οικισμού, η οδός Ποσειδώνος διατηρείται διπλής κατεύθυνσης, από την αρχή της (διασταύρωση με οδό Παυσανίου) και έως περίπου την χ.θ.: 1+000μ. Στην θέση αυτή, υπάρχει ελεύθερος ακάλυπτος δημοτικός χώρος στον οποίο μπορεί να γίνεται η αναστροφή των οχημάτων. Από την θέση αναστροφής ισχύει η κυκλοφορία μονής κατεύθυνσης κατά μήκος της οδού Αλυκής και έως την χ.θ: 2+150. Το μήκος της είναι 1.765μ. περίπου.

Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για τεχνικά έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄από σήμερα θέτουμε σε ισχύ τις πλήρεις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία της Αλυκής σε μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να καταστήσει προσβάσιμη και ακόμη πιο ελκυστική την παραλία. Οι παρεμβάσεις έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις της κυκλοφοριακής μελέτης που σύνταξε μελετητής Συγκοινωνιακών Έργων, αλλά και σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου. Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και σε συνεννόηση ώστε ακόμη κι αν προκύψουν κάποιες δυσλειτουργίες στην πράξη, να βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις΄΄.

Στόχος να γίνει πιο ελκυστική η παραλία

΄΄Η υλοποίηση της απόφασης καθυστέρησε λόγω τεχνικών θεμάτων και βέβαια εξαιτίας της έλλειψης προϋπολογισμού, ωστόσο έφτασε η ώρα να γίνει πράξη. Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονταν για χρόνια τα οποία καθιστούσαν τη δημοφιλή παραλία μη λειτουργική για πολλούς. Στόχος μας είναι υ να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, που οφείλονται τόσο στην αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, όσο και των πεζών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, (λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας που παρουσιάζουν τόσο οι παραλίες κατά μήκος της οδού Αλυκής, όσο η μαρίνα Αιγίου, ο υγροβιότοπος και τα καταστήματα εστίασης – αναψυχής, που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλίας του Αιγίου). Ειδικά τις μεσημεριανές ώρες παρατηρείτο κυκλοφοριακό κομφούζιο κι αυτό είναι που θέλαμε να σταματήσει, ώστε να μπορεί κανείς άνετα να φτάνει στην παραλία αλλά και να αναχωρεί αφού έχει απολαύσει το μπάνιο του΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Ποιες παρεμβάσεις έγιναν

Σημείωσε ακόμη πως οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν η οριοθέτηση του διαδρόμου κατά μήκος όλου του παραλιακού δρόμου ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους πεζούς, η σήμανση και η απαγόρευση στάθμευσης σε πολλά σημεία λόγω στενότητας του δρόμου, αλλά και η απαραίτητη σήμανση στο σημείο της Αλυκόβρυσης.

Οι χώροι στάθμευσης

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις πάρκινγκ που μειώνονται εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε: ΄΄Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ μπροστά στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στην αρχή της Ποσειδώνος, στο πάρκινγκ της αποθήκης του δήμου που θα είναι ανοιχτό για τα αυτοκίνητα, στον χώρο που έχουμε μισθώσει πριν τον υδροβιότοπο, ενώ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ακόμη χώρο στάθμευσης κοντά στη συμβολή με την Αλυκόβρυση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr