background img
banner
banner

Αυστριακοί φιλέλληνες ξεναγήθηκαν στην Ακράτα

ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑ ΒΟΥΝΕΛΑΚΟ

Μια ομάδα Αυστριακών με τον δάσκαλό τους Ηλία Βουνελάκο, επισκέφτηκε την Πέμπτη 8/7 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, το ιστορικό κέντρο της Ακράτας και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Οι φιλέλληνες ξεναγήθηκαν στις τάξεις, στους χώρους εκπαίδευσης και μοιράστηκαν εκπαιδευτικά θέματα και τα μυστικά της συγγραφής με τη διευθύντρια Αναστασία Ευσταθίου.

΄΄Με τον Ηλία ξετυλίξαμε το κουβάρι μιας συγκινητικής ιστορίας, αφηγηθήκαμε την περιπέτεια της γάτας Σαλάμ, αναγνώσαμε πίσω από τις λέξεις πτυχές του νεοέλληνα και της σύγχρονης Ελλάδας΄΄, αναφέρει η κ. Ευσταθίου.

Στη συνέχεια, κι αφού δροσίστηκαν με σπιτική λεμονάδα και γλυκό κέρασμα επισκέφτηκαν τους χώρους της Πινακοθήκης. Η Ζωή Ψαρρού τους καλωσόρισε και τους ξενάγησε στη νέα έκθεση με έργα από την επανάσταση του 1821 και τις μόνιμες συλλογές Τ. Σιδέρη και Χ. Γιαννακόπουλου. ΄΄Αγαπούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, χάρις στον δάσκαλό τους Ηλία Βουνελάκο που τους εμπνέει και τους μεταδίδει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Τους ευχαριστώ για τη σημερινή ημέρα΄΄, προσθέτει η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Ακράτας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr