background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αβεβαιότητα στις διοικήσεις των τοπικών πρωταθλημάτων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Μικρό καλάθι για το νέο πρωτάθλημα κρατούν οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων. Όσο δεν ξεκαθαρίζουν τα μέτρα και τρόποι που θα ανακοινωθούν για την προστασία από τον κορωνοϊό, οι παράγοντες εξακολουθούν να βαδίζουν στο άγνωστο.

Το πλάνο που θα τεθεί από το κάθε σωματείο, περιλαμβάνει συν τοις άλλοις και τα έξοδα για μεταγραφές και ότι άλλο μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά την ομάδα στον επόμενο προγραμματισμό της.

Το πάθημα έχει γίνει μάθημα. Η περυσινή πορεία του πρωταθλήματος σε μόλις έξι αγωνιστικές, έχει αφήσει εκτεθειμένα όλα τα σωματεία, που δικαιολογημένα τώρα εκφράζουν τον φόβο για τυχόν νέα καραντίνα και διακοπή, που θα στείλει όλους τους κόπους και τα έξοδα στον …αγύριστο.

Οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν «χαρμανιασμένοι» για την επιστροφή τους στα γήπεδα και δεν αντέχουν άλλο την στέρηση της άθλησης και του ποδοσφαίρου το οποίο είναι κομμάτι από την ζωή τους. Όσο όμως το ποδόσφαιρο κινείται μακριά από τα δεδομένα και την όμορφη πραγματικότητα του παρελθόντος, οι εγγυήσεις για τυχόν επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο 2021-2022 πάνε περίπατο.

Στον μήνα που …τρέχει το πιθανότερο, να ανακοινωθούν οι διατάξεις με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν από την ποδοσφαιρική αρχή της χώρας μας.
Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό; Με τα selftest; Με τους φιλάθλους;

Τα 30 σωματεία της Α΄ κατηγορίας ετοιμάζονται για την αφετηρία με βαριά την καρδίαν.

Πολλοί εκπρόσωποι των ομάδων έχουν εκδηλώσει την προτίμησή τους σε τρεις ομίλους των 10 ομάδων, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τυχόν καραντίνα, δίνοντας με λιγότερους αγώνες μικρότερη διάρκεια στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Αχαΐας θα προσπαθήσει να βρει την δυνατόν ταχύτερη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, που είναι 11-12 Σεπτέμβρη, με την συγκατάθεση πάντα όλων των σωματείων της περιοχής μας.

Διατηρούν και προσθέτουν στο έμψυχο υλικό τους τα Καλάβρυτα

Ύστερα από επαφές που προηγήθηκαν σε Αίγιο και Καλάβρυτα από την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Καλαβρύτων με το σύνολο των ποδοσφαιριστών, όλοι οι παίκτες εκδήλωσαν την προθυμία και την προτίμησή τους να παραμείνουν στην ομάδα. Πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Αιγιάλειας προέρχονται οι ποδοσφαιριστές: Γιάννης Λέσης, Νίκος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Γκλαβάς, Άγγελος Αντύπας, Κώστας Σκιαδάς, Γιάννης Φάκος, Μάριος Μητρόπουλος, Κώστας Μαραγκός, Κώστας Ασπρούκος, Μάκης Θεοτοκάτος.

Από την περιοχή των Καλαβρύτων είναι οι ποδοσφαιριστές: Κώστας Παπαδημητρόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σταύρος Τσαβαλάς, Παναγιώτης Βλάχος, Γιώργος Φλογεράς, Μάκης Βραχλιώτης, Θόδωρος και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Σκάρπας, Ρετζίνο Κέφα, Στέφανος Βελάνας.

Στις 2 Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία της Α.Ε. Καλαβρύτων

Ο προπονητής Κωστής Βλάχος που παραμένει σταθερά στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, έχει προγραμματίσει την έναρξη της προετοιμασίας για τις 2 Αυγούστου, που συμπίπτει μάλιστα με την έναρξη των μεταγραφών.

Λογικά θα απουσιάζει ο Κώστας Σκιαδάς που ολοκληρώνει την στρατιωτική του θητεία τον Νοέμβριο, καθώς και ο Μάκης Θεοτοκάτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Στις αρχές του Σεπτέμβρη αναμένεται να μπουν στις προπονήσεις τα κορίτσια της ομάδας των Καλαβρύτων.

Προσθήκες και από την Ακαδημία

Από τα μεγαλύτερα παιδιά της Ακαδημίας, αναμένεται να φύγουν από την ομάδα 2-3 παίκτες, οι οποίοι θα προστεθούν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Ο προπονητής Κωστής Βλάχος σχετικά ενημερώνει πως: «Έχει ήδη γίνει μια επιλογή από το τμήμα της Κ17 και θα προωθηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές για να ακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ώστε να προετοιμαστούν ανάλογα για τις απαιτήσεις του μεγάλου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.»

Ενώ για το αν έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση, μας είπε: «Είχαμε κατά νου να γιορτάσει και ο δικός μας αθλητικός σύλλογος τα 200 χρόνια από την επανάσταση, απομένει να έχουμε μια σαφή εικόνα για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, ώστε να επιλέξουμε τον χώρο, τον χρόνο και τον τρόπο που θα γιορταστεί αυτή η επέτειος.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr