background img
banner
banner

Δύο χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟ

Σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στη συγκρότηση Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αφορμή το γεγονός, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, δίνει στο «στίγμα» του, κάνει έναν απολογισμό ενώ μιλά και για την επόμενη μέρα. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, σημειώνει πως ΄΄στο διάστημα αυτό η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση -τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική, ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός- θα ακολουθήσουν και άλλες΄΄.

Αναφέρει ακόμη πως ΄΄έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ και ο Φ.Π.Α. στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, καθώς και η επιβολή Φ.Π.Α. στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων, ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.
Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων, αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο, χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, μειώθηκε ο Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και απαλλάχθηκαν από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%΄΄

Η υγειονομική πρόκληση

΄΄Ωστόσο΄΄, προσθέτει, ΄΄η σημερινή κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ιστορική πρόκληση: Την πανδημία του Covid-19 που έπληξε όλον τον πλανήτη και συντάραξε εκ θεμελίων τον κόσμο μας, ανατρέποντας σε μεγάλο βαθμό την κοσμοθεωρία μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Η Κυβέρνηση έπρεπε πρώτα από όλα να άρει την καχυποψία του κόσμου που οφειλόταν κατά πρώτοις στην άγνοια, κατά δεύτερο στην κρισιμότητα του θέματος, αλλά και στις θεωρίες συνωμοσίας που ανθούν υπό παρόμοιες συνθήκες και τέλος στην ιδιοτυπία του ελληνικού λαού. Ενός λαού που, ενώ στην αρχή επέδειξε ένα πρωτοφανές αίσθημα ευθύνης, μετά μεγάλο μέρος του (και δικαιολογημένα) από κόπωση, αδυνατούσε να συμμορφωθεί στις οδηγίες και υποδείξεις των ειδικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα, με πολλούς συνανθρώπους μας να χάνουν τη μάχη με τον ιό. Έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι, και καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς που μας επιτρέπουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ο Τουρισμός, το μεγάλο εθνικό μας ατού, «οξυγονώνεται» και τα δειλά βήματα μετατρέπονται σε σταθερή τροχιά. Το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής δημόσιας υγείας, παρά τις χρόνιες κακοδαιμονίες που το ταλαιπωρούν. Πάνω στη βάση αυτή, πρέπει να προχωρήσουν καίριες μεταρρυθμίσεις με στόχο τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του πολίτη, μέσα από μορφές συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και με σεβασμό στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας΄΄.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθακάρο, ΄΄η σημερινή Κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει ουσιαστικά πληττόμενους πολίτες, καθώς άπλωσε γρήγορα, αποτελεσματικά και αποφασιστικά ένα ευρύ «δίχτυ προστασίας» πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Διέθεσε 41 δισ. ευρώ συνολικά σε δημοσιονομικά μέτρα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ρευστότητας για τη στήριξη επιχειρήσεων εργαζόμενων και ανέργων, γεγονός που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας’’.

Εκσυγχρονισμός και στήριξη Α.Π.Ε.

‘‘Στο μεταξύ, δρομολογήθηκε το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0». Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα, μπήκαν σε εφαρμογή δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πρώτη αφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Κράτους, όπου ήδη καταγράφεται εντυπωσιακό άλμα: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα «gov.gr» για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Τέθηκαν σε λειτουργία οι πλατφόρμες για την ψηφιακή θυρίδα των πολιτών, την τηλεκπαίδευση, το σύστημα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112» και την οργάνωση της επιχείρησης «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

Ο πολίτης άρχισε ξανά να εμπιστεύεται το Κράτος και τους θεσμούς. Πλέον δεν είμαστε μια χώρα που περιγελούν οι εταίροι της, καθώς η Κυβέρνηση δεν τάζει παροχές απλόχερα χωρίς να είναι εφικτό να δοθούν και χωρίς να είναι κοστολογημένες. Επιτέλους, το φάντασμα του λαϊκισμού εκδιώχθηκε μια και καλή από τη χώρα μας! Η δεύτερη αφορά στην πράσινη μετάβαση με τη δρομολόγηση σχεδίων ηλεκτροκίνησης, δυναμικής στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αναδασώσεων και διαχείρισης αποβλήτων.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Κερδίσαμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, κύρος και αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας΄΄.

Υπογραμμίζει ακόμη πως ΄΄στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα την καθοδηγούμενη απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο και πέτυχε σημαντικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Απέκρουσε με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αλλά και ενεργοποίηση συμμαχιών την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, διεθνοποιώντας την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Κατέδειξε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.
Προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο και επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας με την προμήθεια νέων αεροσκαφών και σύγχρονου στρατιωτικού υλικού. Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα από παρατηρητής έγινε συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ε.Ε. Και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας΄΄.

Σε διαρκή εγρήγορση για καλύτερο μέλλον

Και καταλήγει: ΄΄Στα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησής της, η Νέα Δημοκρατία, παρά τα πολύπλοκα προβλήματα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνά αποτελεσματικά τη χώρα και να οδηγεί το «καράβι» της χώρας σε ασφαλείς θάλασσες, με σταθερό «καπετάνιο» τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έδειξε πως βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, παρακολουθεί και αφουγκράζεται την επικαιρότητα και τον παλμό της κοινωνίας, προσαρμόζει αναλόγως τα μέτρα και την πολιτική της για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή κρίση.

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για να συνεχίσει η χώρα μας την ανοδική πορεία της και το Κράτος να λειτουργεί για τους πολίτες με γνώμονα την προσωπική τους ευμάρεια.

Ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με στρατηγικό σχεδιασμό, με εγρήγορση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες, με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο: Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό για τα παιδιά μας, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr