background img
banner
banner

Εγρήγορση για την «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας»

Λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της απαραίτητης σειράς μελετών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο με συνεργάτες  της αναδόχου εταιρείας «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε» να ανοίγουν τα «χαρτιά» της αρχικής πρότασης για την «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου».

Η μελέτη εκπονήθηκε μέσα από συνεχή επαφή με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ώστε να αποδοθεί στην πόλη ένα πραγματικά εύχρηστο και καινοτόμο κέντρο Πολιτισμού και Δράσεων στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση στο έπακρον των δυνατοτήτων που δίνεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί ένα πραγματικό κόσμημα που θα παρέχει την δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤHΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το κόστος για την εργασία «Προπαρασκευαστικές ενέργειες ΥΠΟΕΡΓΟ 1, (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη – Μελέτες Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ.) ανέρχεται στα 172.500,00€ (πλέον ΦΠΑ) και η εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από διαγωνισμό με έκπτωση 67,75% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, που είναι και το πρώτο βήμα για την δημοπράτηση στη συνέχεια του υποέργου των παρεμβάσεων.

Οι χρήσεις των κτιρίων καθορίζονται βάσει του χρηματοδοτικού προγράμματος και κινούμενοι αυστηρά στα πλαίσια του χρηματοδοτικού εργαλείου οι μελετητές κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον μοναδικής μουσειακής αξίας σε επίπεδο Βαλκανίων ατμολέβητα, ανέλυσαν στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής τον βασικό «σκελετό» της πρότασης που έχει ως εξής:

ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΩΝ: προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος ιστορίας της Χαρτοποιίας, Χώρος συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπών του Δήμου, με λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Η λειτουργία του κτιρίου θα ασκείται από τον Δήμο και τους αντίστοιχους φορείς του. Οι χώροι που απαιτούνται είναι:

-Εκθεσιακός χώρος ιστορίας της χαρτοποιίας (χώρος λέβητα Durr & λοιπών λεβητων), 500,00 τμ

-Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (κλπ. εκδηλώσεων Δήμου) & επιτροπών Δήμου, 450,00 τμ

ΠΡΏΗΝ ΚΤΊΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΊΩΝ – ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΊΟ-ΞΥΛΟΥΡΓΕΊΟ-ΧΥΤΉΡΙΟ: προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος αναψυχής και εστίασης που λειτουργεί, σύμφωνα πάντα και με τους όρους που καθορίζονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ως προς τη χρήση. Οι χώροι που απαιτούνται είναι πολυχώρος αναψυχής και εστίασης και μικρή αίθουσα προβολών –εκθέσεων.

ΚΤΙΡΙΟ 15 ΚΟΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ – ΚΑΛΑΝΔΡΩΝ: προτείνεται να φιλοξενήσει πολυχώρο πολιτισμού-άσκησης και εκπαίδευσης, χώρο Υπηρεσιών (Αρχεία) του Δήμου, χώρο αναψυχής και κοινόχρηστους χώρους με έκθεση μηχανημάτων και άλλες περιοδικές εκθέσεις και πιο συγκεκριμένα:

– ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ), ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ 1.090,00τμ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ- ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, συνολικής επιφάνειας  260,00 τμ

-ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΧΟΡΟΥ-ΜΠΑΛΕΤΟΥ, κ.λ., συνολικής επιφάνειας  250,00 τμ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, συνολικής επιφάνειας  145,00 τμ

-ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, συνολικής επιφάνειας  98,00 τμ

-ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, συνολικής επιφάνειας  140,00 τμ

-ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ), συνολικής επιφάνειας 130,00 τμ

– ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ & ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη εκτός του δημάρχου Αιγιαλείας συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Χριστόπουλος και ο επιβλέπων μηχανικός Βασίλης Δρύλλης και από πλευράς της Εταιρείας οι: Σωτήριος Λιάρος, νόμιμος εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρίας «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ (με δ.τ. ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.)», Σωτήριος Ρόδης Στατικός, Αγγελική Δημητρουλοπούλου Αρχιτέκτων, Διονύσης Μαυρωτάς Αρχιτέκτων, Nίκος Λουκίδης Γεωλόγος-Γεωτέχνης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr