background img
banner
banner

Επικίνδυνη η παραλία στον «Νέο Κόσμο» Ροδοδάφνης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Άκρως επικίνδυνη έχει καταστεί η παραλία στην περιοχή «Νέος Κόσμος» Ροδοδάφνης, καθώς, εξαιτίας της διάβρωσης, έχει σκαφτεί το υπόβαθρο και η παλιά τσιμεντένια αποβάθρα παραμένει «στον αέρα». Το πρόβλημα είναι εν γνώσει της Κτηματικής Υπηρεσίας που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτρέψει στον δήμο να παρέμβει, παρά το γεγονός ότι η παραλία χρησιμοποιείται από λουόμενους.

Πρόκειται για το σημείο του αδιεξόδου που εδώ και χρόνια το κύμα κατατρώγει την ακτή αφήνοντας… εκτεθειμένη την τσιμεντένια προσθήκη. Προκειμένου να μην συμβεί κάποιο ατύχημα έχει τοποθετηθεί μπάρα για να μην κατεβαίνουν αυτοκίνητα η οποία, ξανακλείδωσε πάλι φέτος με μέριμνα της Κοινότητας Ροδοδάφνης, καθώς η κλειδαριά είχε κλαπεί…
Η κατάσταση της ακτής ωστόσο έχει φτάσει στο απροχώρητο και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη, ενώ ουσιαστικά εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης στην ακτή.

Να μπουν δύο σκαλοπάτια…

΄΄Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, όμως η κάθε προσπάθεια βρίσκει εμπόδιο στους περιορισμούς της Κτηματικής Υπηρεσίας οι οποίοι αφορούν παρεμβάσεις στον αιγιαλό.

Ουσιαστικά, αυτό που έχουμε ζητήσει είναι να μπουν δύο σκαλοπάτια ώστε να μπορεί ο κόσμος να κατεβαίνει στη θάλασσα΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Επιπλέον, έκανε γνωστό πως έθεσε το θέμα εκ νέου στον αρμόδιο για θέματα Τεχνικών Έργων εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Βασίλη Χριστόπουλος, ο οποίος του είπε ότι θα κάνει αυτοψία στο σημείο ώστε να δει τι θα μπορούσε να γίνει.

Να σημειωθεί ότι στον εν λόγω οικισμό υπάρχουν σπίτια αλλά και μονάδα ενοικιαζόμενων και η μη χρήση της παραλίας «στοιχίζει» σε όλους ακριβά…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr