background img
banner
banner

Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουνινά για τη σταφίδα

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το μείζον πρόβλημα της αδιάθετης σταφίδας πραγματοποίησε με επιτυχία η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Αιγίου, το βράδυ του Σαββάτου στην τοπική κοινότητα Κουνινάς Αιγιαλείας.

Στην εκδήλωση – συζήτηση ομιλητές ήταν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου και ο Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Οι ομιλητές και η ομιλήτρια αναφέρθηκαν στις ενέργειες που έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του θέματος που έχει προκύψει με την αδιάθετη σταφίδα και αναφέρθηκαν στις αναφορές, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σημείωσαν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί από τις 2 Ιουλίου, με θέμα την ανάγκη στήριξης της Κορινθιακής Σταφίδας. ΄΄Με τη διαδικασία αυτή ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα απόσυρσης των αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας περσινής παραγωγής μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος αντίστοιχου με αυτό της «απόσταξης κρίσης» που εφαρμόστηκε για την αποσυμφόρηση του οινοποιητικού κλάδου. Και επίσης αν προτίθεται να αξιοποιήσει την δυνατότητα του κράτους να λειτουργήσει ως «αγοραστής ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας σε κοινωνικές δομές και προγράμματα σίτισης, εθνικά ή συγχρηματοδοτούμενα΄΄, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στο  συλλαλητήριο της Π.Ε.Σ.

Δήλωσαν ότι βρίσκονται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των παραγωγών και πως αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου, θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Γκιώνης, αγρότης – συνεταιριστής και μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Αιγίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, η υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ Αχαΐας Λίτσα Λιόπα – Τσακαλίδη, τα μέλη της ΝΕ Αχαΐας Ιερόθεος Μουρίκης και Πόπη Μπαρή, η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου Τασία Σταυροπούλου και μέλη της τοπικής οργάνωσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr