background img
banner
banner

«Μπέρδεμα» στην Αλυκή μέχρι να ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΛΩΡΙΔΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΕΝΕΨΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για όσο καιρό εκτελούνται οι εργασίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην παραλία Αλυκής, συνιστά στα μέλη του ο Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος». Είναι γεγονός ότι οι διαδοχικές παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει σύγχυση στους επισκέπτες της ήδη βεβαρημένης κυκλοφοριακά παραλίας, με τις ώρες αιχμής, για την ώρα, να μην μοιάζουν καθόλου εύκολες…

Ειδικότερα, η διαμόρφωση του διαδρόμου για τους πεζούς με τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση κολονακίων έχει προχωρήσει ως το πλάτωμα που τοποθετείτο η «γαλάζια σημαία». Το ενάμιση μέτρο που παραχωρείται στους πεζούς έχει στενέψει αρκετά τον δρόμο ειδικά από τη στιγμή που στην δεξιά πλευρά δεν τοποθετήθηκε απαγορευτική πινακίδα στάθμευσης. Η έλλειψη χώρων πάρκινγκ αναγκάζει τους οδηγούς να παρκάρουν στα δεξιά κατά την κάθοδο, γεγονός που σε κάποιες περιπτώσεις έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα ιδίως την ώρα που περνά το αστικό λεωφορείο. Ακόμη και η κίτρινη γραμμή απαγόρευσης στάθμευσης που έχει φτάσει ως το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου δεν εμποδίζει κάποιους να παρκάρουν.

Με παρεμβάσεις του και προς τις υπηρεσίες, ο Σύλλογος Αλυκής έχει ζητήσει ουσιαστικά τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ, αφού κρίνεται πως όταν τεθεί σε ισχύει το μέτρο της μονοδρόμησης, το μοναδικό πάρκινγκ που μισθώθηκε και άνοιξε πριν λίγες μέρες δίπλα στο κατάστημα «Τρίαινα» δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των εκατοντάδων επισκεπτών. Επιπλέον, από πλευράς Συλλόγου έχει ζητηθεί να διαμορφωθεί και ο χώρος που φιλοξενούσε τη «γαλάζια σημαία» ώστε να εξυπηρετεί κάποια αυτοκίνητα για στάθμευση.

«Χρειάζεται εγρήγορση…»

΄΄Επειδή επικρατεί μία σύγχυση, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο να προσέχει ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα για όσο εκτελούνται οι εργασίες στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο δρόμος έχει στενέψει, να μην παρκάρουν δεξιά και να ξέρουν ότι η μονοδρόμηση ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ΄΄.

΄΄Έχουμε επισημάνει στους υπεύθυνους υλοποίησης του έργου, ότι μέχρι την ολοκλήρωσή του, χρειάζεται εγρήγορση, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να προκύψει το επιθυμητό για όλους θετικό αποτέλεσμα. Για τον σύλλογό μας προέχει πρώτα η ασφάλεια των συμπολιτών μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες και στους Αντιδημάρχους, αλλά και στον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, είτε εγγράφως, είτε προφορικά και τους έχουμε τονίσει τα σημεία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Απευθυνόμαστε σήμερα και δημόσια στους συμπολίτες μας και αναφέρουμε τα θέματα που έχουμε θέσει στους αρμόδιους, από τους οποίους έχουμε εισπράξει τις διαβεβαιώσεις ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα΄΄, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Τι έχει προτείνει ο Σύλλογος Αλυκής

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του που έχει θέσει εν γνώσει της δημοτικής αρχής, είναι: 1. Πρέπει να γίνεται διαρκής προσπάθεια για την εξεύρεση και άλλων χωρών στάθμευσης κατά μήκος όλης της παραλιακής οδού. 2. Ο διαπλατυσμένος δρόμος της Αλυκόβρυσης πρέπει να βελτιωθεί ως προς τη χρήση του, ώστε να είναι ασφαλής και χωρίς σκόνη που εμποδίζει την προσπέλασή του, ειδικά για το διάστημα που θα διευκολύνει τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ της παραλίας, καθώς και να καθαρίζεται συχνά από κλαριά, καλάμια και φυτά που εμποδίζουν τη διέλευση. 3. Πρέπει να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ η σήμανση των δύο οδών, παραλιακής οδού και Αλυκόβρυσης, καθώς και να τοποθετηθούν φωτιστικά στην είσοδο και έξοδο της Αλυκόβρυσης προς την οδό Παυσανίου. 4. Σε όλα τα σημεία της παραλιακής οδού, όπου υπάρχουν κατοικίες, χρειάζεται τοποθέτηση καθρεπτών, ώστε να γίνεται ασφαλής η είσοδος και έξοδος προς τις κατοικίες. 5. Να προβλεφθεί θέση πάρκινγκ σε πυροσβεστικό όχημα ή σε όχημα του Οργανισμού Σελινούντα για τον καθαρισμό του αύλακα διεξόδου προς τη θάλασσα, από πιθανό φράξιμο αυτού από φερτά υλικά. 6. Βάψιμο της μπαριέρας επί της παραλιακής οδού, ώστε να βοηθά οπτικά τους οδηγούς κατά τις βραδινές ώρες.

΄΄Και φυσικά ορισμένα επί μέρους θέματα που προκύπτουν καθημερινά και που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να επεμβαίνουν άμεσα για την επίλυσή τους΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου, καταλήγοντας: ΄΄Βασικότερο από όλα, τη δεδομένη στιγμή, είναι οι συμπολίτες μας, να δείξουν την ανάλογη ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να μην έχουν ταλαιπωρία, αλλά και πιθανό ατύχημα που μπορεί να γεμίσει ΕΝΟΧΕΣ όλους μας!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr