background img
banner
banner

Οι εκλογές έφεραν αλλαγές στη διοίκηση…

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΙΓΙΟΥ

Αλλαγές στα διοικητικά του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου προμηνύουν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν την Κυριακή 25 Ιουλίου. Με… φόντο τις νέες εγκαταστάσεις που ανεγείρονται και λίγες μέρες μετά τη θεμελίωση του σπουδαίου έργου, οι εκλογές προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με τη γενική συνέλευση που προηγήθηκε ωστόσο να πραγματοποιείται σε κλίμα έντασης.

Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης και δεύτερη η παλιά πρόεδρος του Κέντρου, Μαρία Αλεξανδροπούλου που ισοψήφησε με τον Γιάννη Παναγόπουλο. Ο απερχόμενος πρόεδρος Θόδωρος Στεφανίδης εκλέγεται πέμπτος.

Πιο αναλυτικά, ψήφισαν συνολικά 53 μέλη του Συλλόγου του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, ενώ σε ενιαίο ψηφοδέλτιο κατήλθαν 12 υποψήφιοι για το Δ.Σ. Εκλέγονται οι επτά πρώτοι σε σταυρούς και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Γιώργος Γκιώνης 31 ψήφοι, Μαρία Αλεξανδροπούλου 30 ψήφοι, Ιωάννης Παναγόπουλος 30 ψήφοι, Βασιλική Σακελλαρίου 26 ψήφοι, Θόδωρος Στεφανίδης 25 ψήφοι, Βασιλική Κούσκουρη 24 ψήφοι, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος 21 ψήφοι.

Παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Να σημειωθεί ότι κατά την εκλογική διαδικασία, πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου, προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, ΄΄σήμερα εκτός από τις εκλογικές διαδικασίες γίνεται και ο διοικητικός απολογισμός. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αρωγής και μέριμνας που έχουν και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι για σωματεία τέτοιου είδους όπως αυτό του Ε.Κ.Α.ΜΕ., που ασκούν κοινωνική δραστηριότητα και προάγουν το κοινό καλό, ορίστηκε η παρουσία δικηγόρου προκειμένου να προασπίσει τη δράση και τη διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης, υπό το πλαίσιο της νομοθεσίας΄΄. ΄΄Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α., με τον συμβολικό αυτό τρόπο αναγνωρίζει τον σημαντικό κοινωνικό, παιδαγωγικό ρόλο που επιτελεί το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και είναι σημείο αναφοράς και παραδειγματισμού για την εν γένει λειτουργία του΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μπέσκος.

Υπεβλήθησαν ενστάσεις που απορρίφθηκαν

Μάλιστα, έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία, ο ρόλος του κ. Μπέσκου ήταν καταλυτικός δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης σε αρκετές περιπτώσεις ανέβηκαν οι τόνοι από τις τοποθετήσεις μελών, με τον πρόεδρο του Δ.Σ.Α. να λειτουργεί… πυροσβεστικά. Επιπλέον, ως προς τις υποψηφιότητες δύο μελών, ο απερχόμενος πρόεδρος Θόδωρος Στεφανίδης κατέθεσε ένσταση ισχυριζόμενος ότι οι αιτήσεις υποψηφιότητας που κατέθεσαν δεν είναι νόμιμες. Την ένσταση εξέτασε ο κ. Μπέσκος που έκρινε βάσει καταστατικού ότι υπεβλήθησαν νομότυπα και μπορούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, απορρίπτοντας την υποβληθείσα ένσταση.

Ο επί δώδεκα συναπτά έτη πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου, που είχε διατελέσει και εννέα χρόνια γραμματέας πριν το 2009, κ. Στεφανίδης, επικρίθηκε για την τελετή θεμελίωσης, με τον ίδιο να βλέπει όψιμο ενδιαφέρον για τις εκλογές αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί το νέο κτίριο του Ε.Κ.Α.ΜΕ., τη στιγμή που σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις δεν επιθυμούσε κάποιος να αναλάβει την προεδρία. Σε επικοινωνία του protionlinr.grμαζί του, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Πέμπτη ή Παρασκευή η συγκρότηση σε Σώμα

Το νέο Δ.Σ. θα συγκληθεί από τον πρώτο σε ψήφους Γιώργο Γκιώνη εντός πέντε ημερών από τις εκλογές (Πέμπτη ή Παρασκευή) ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο κ. Γκιώνης, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και τις δύο προηγούμενες τριετίες, σχετικά με το εάν προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία, δεν φανέρωσε τις προθέσεις του ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και την προτίμηση στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως από όποιο πόστο θα καταβάλει προσπάθειες για το Ε.Κ.Α.ΜΕ. για το καλύτερο δυνατό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr