background img
banner
banner

Ο διαχωρισμός των καταστημάτων

ΒΑΖΕΙ ΣΕ… ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Τον διαχωρισμό των καταστημάτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο υλοποίησης της σύστασης της Επιτροπής Βιοηθικής και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Το γεγονός έχει βάλει σε… σκέψεις τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και χώρων αναψυχής της Αιγιάλειας που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να… παίξουν τον αστυνόμο βγάζοντας εκτός των καταστημάτων τους, τους μη εμβολιασμένους…

Την ώρα που τα καταστήματα του κλάδου και στην Αιγιάλεια προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά την μακρά περίοδο υποχρεωτικής απραξίας κι ενώ συνεχίζουν να υποχρεούνται σε λειτουργία βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, πέφτει πάνω τους ένα επιπλέον «βάρος».

Δύο χώροι…

Ειδικότερα, καθιερώνονται δύο τρόποι λειτουργίας ανοικτών και κλειστών επιχειρήσεων: Α. Αμιγείς χώροι: Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Β. Μικτοί χώροι: Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και έπειτα) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους. Ποιοι όμως θα ελέγχουν τους πελάτες;

Οι τρεις στόχοι

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει τρεις στόχους: Πρώτος να εξυπηρετηθεί το μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού. Δεύτερος να δημιουργήσει ένα συνολικό πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας σε χώρους όπου υφίσταται υψηλός συγχρωτισμός. Τρίτος να αποκατασταθεί σταδιακά η ελευθερία όσων έχουν εμβολιαστεί. Πειθώ για τους εμβολιασμούς, με στόχο το χτίσιμο ανοσίας.

Εκτίμηση της κατάστασης από τον Σύλλογο Εστίασης – Αναψυχής Αιγιάλειας

Το θέμα απασχολεί πολύ έντονα από χθες τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, με τον Σύλλογό τους να οδηγείται σε εκλογές στα μέσα Ιουλίου. Ερωτηθείς από την «Π» ο προσωρινός πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας Γιώργος Κατσιμπίρης, επισήμανε πως ακόμη τα μέλη δεν έχουν συζητήσει τις νέες αυτές αποφάσεις και δεν έχει γίνει εκτίμηση της κατάστασης.

Εκφράζοντας ωστόσο την προσωπική του άποψη, είπε: ΄΄Δεν έχουμε βρεθεί ακόμα και δεν έχουμε μιλήσει με τα υπόλοιπα μέλη.
Δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς τι περιλαμβάνουν οι νέες διατάξεις και πώς αυτές θα εφαρμοστούν. Το θέμα είναι λίγο… “λεπτό” γιατί “βγάζει” τον εκάστοτε μαγαζάτορα “μπροστά” σε αποφάσεις που δεν είναι της δικής του δικαιοδοσίας. Είναι τόσο… γρήγορο αυτό που έκανε η κυβέρνηση που δεν ξέρω αν μπορεί και πρακτικά να εφαρμοστεί άμεσα.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο την ερμηνεία, γιατί ακόμα δεν έχει βγει ΚΥΑ. Σαν Σύλλογος θα ενημερωθούμε άμεσα, θα συναντηθούμε και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Το ζήτημα είναι οι αποφάσεις αυτές να μην διχάσουν τον κόσμο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr