background img
banner
banner

Παναγιώτης Δαουλάρης: Στα 42 του συνεχίζει το μπάσκετ για μία ακόμη χρονιά

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Η δυσκολότερη απόφαση ενός αθλητή, ανεξάρτητα από το άθλημα και την αθλητική του καριέρα, είναι η στιγμή κατά την οποία θα αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους. Όλοι οι αθλητές που έχουν επενδύσει στον αθλητισμό, έχουν περάσει αναρίθμητες ώρες στο γήπεδο, έχουν γευτεί επιτυχίες και αποτυχίες, έχουν βιώσει την χαρά και την απογοήτευση και η αθλητική τους δραστηριότητα είναι ένα «κομμάτι» της ζωής τους. Ο Παναγιώτης Δαουλάρης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 42 του χρόνια, πήρε την απόφαση στο τέλος της σεζόν να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο γεννημένος στην Αθήνα (31/10/1979) πρώην γκαρντ – φόργουορντ του Κεραυνού Αιγίου αγωνίστηκε την διετία 2016-2018 στο Γ.Σ. Σοφάδων και μετά ακολούθησαν Γ.Σ.Ε Ελασσόνας και Γ.Σ. Νίκαιας (A1 Λάρισας), όπου αγωνίζεται από πέρυσι, ενώ στο παρελθόν, εκτός από τον Κεραυνό, έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και σε: Πανιώνιο, Αρίωνα (Α2), Παπάγου (Α2), Ιωνικό Νίκαιας (Β’ Εθνική), Ραφήνα (Γ’ Εθνική), Κόρινθο (Γ’ Εθνική), Κόροιβο Αμαλιάδας (Β’, Γ’ Εθνική), Ερμή Αγυιάς και Αστέρα Λάρισας (Γ’ Εθνική). Από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του Κεραυνού, φόρεσε τη φανέλα του σε δύο διαφορετικές περιόδους, τόσο στη Β΄ (2006-07) όσο και στη Γ΄ Εθνική (2011-2013).

Παντρεμένος με την Έλενα Γράβεζα (γνωστό πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια) από το 2013 ζουν στη Λάρισα και έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά. Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας παράλληλα με τις αθλητικές του δραστηριότητες διατηρεί ένα από τα πιο κομψά κοκτέιλ -μπαρ της πόλης.

«Να τελειώσω την καριέρα μου με μία άνοδο»

Ο Γ.Σ. Νίκαιας φιλοδοξεί να ανέβει φέτος στη Γ΄ Εθνική και ο Παναγιώτης Δαουλάρης θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. «Έχουμε ενισχυθεί σημαντικά και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι ιδανικός συνδυασμός και για μένα, να σταματήσω την καριέρα μου ως πρωταθλητής βοηθώντας την ομάδα μου να ανέβει στη Γ΄ Εθνική» μας λέει.

Ποιες είναι όμως οι αναμνήσεις του 42χρονου παίκτη από την σχεδόν τριετή παρουσία του στο Αίγιο και τον Κεραυνό;
Οι καλύτερες χωρίς αμφιβολία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Διατηρώ φιλικές σχέσεις μέχρι σήμερα με πολλούς ανθρώπους και ας έχω 8 χρόνια να επισκεφτώ την περιοχή. Επικοινωνώ αρκετά συχνά με τον Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, τον Γιώργο Κατσιμπίρη, τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Λάγαρη και κάποιους πρώην συμπαίκτες μου στην ομάδα. Με τον Γιώργο Φραγκονικολόπουλο έχουμε βρεθεί και στη Λάρισα. Και για τον Κεραυνό φυσικά ενημερώνομαι μέσα από το διαδίκτυο αφού διαβάζω κάθε θέμα που τον αφορά. Κυρίως από το δικό σας σαιτ που ασχολείται λεπτομερώς για όλα τα αθλητικά θέματα» τονίζει.

Ποια ήταν η σχέση σου με τον Χάρη Μπόγδανο και πως βίωσες τον πρόωρο θάνατό του;
Στεναχωρήθηκα πολύ, ήταν κάτι το ανέλπιστο. Με τον Χάρη είχα πολύ στενές σχέσεις και υπήρξε αμοιβαία εκτίμηση. Ήταν η ψυχή της ομάδας, κάτι παραπάνω από πρόεδρος ενός συλλόγου. Το γεγονός ότι επέστρεψα και πάλι στον Κεραυνό μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο συνεπής ήταν στις υποχρεώσεις του. Βεβαίως υπήρχαν και κάποιες κόντρες αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αφού ο αείμνηστος πρόεδρος ήταν παθιασμένος με την ομάδα και ήταν γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Αυτά όμως δεν τα θυμάσαι καν, είναι και ανευ ουσίας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Πως βλέπεις την επόμενη μέρα στον Κεραυνό;
Για όλες τις ομάδες είναι δύσκολα. Οι άνθρωποι της διοίκησης το παλεύουν αλλά θέλουν στήριξη. Ο κορωνοιός ήρθε να επιδεινώσει την έτσι κι αλλιώς δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα. Πιστεύω ότι σε αυτές τις κατηγορίες θα επιβιώσουν οι ομάδες που έχουν πρόγραμμα και δουλεύουν σωστά με τις ακαδημίες. Πέρασαν οι εποχές που κάποιοι άνθρωποι έβαζαν τα λεφτά τους χωρίς να περιμένουν και αντάλλαγμα. Έχουν κοπεί και οι επιχορηγήσεις και έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η αγορά και ζήτηση στο άθλημα. Ας ελπίσουμε ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες. Το μεγάλο πρόβλημα όμως που βιώνει όλη η ανθρωπότητα εδώ και ενάμιση χρόνο είναι η πανδημία και οι αλλαγές που έχει επιφέρει στις ζωές μας. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όταν την αφήσουμε οριστικά πίσω μας θα έχουμε κάνει το μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στους 15 πρώτους σκόρερ του Κεραυνού
Ο Παναγιώτης Δαουλάρης ήταν πάντα ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε παρότι είχε πολυδιάστατη προσφορά πάνω στο παρκέ και δεν ήταν μόνο εκτελεστής.
Ήταν και καλός αμυντικός, και ριμπάουντερ και το παιχνίδι του «ξεχείλιζε» από δύναμη και πάθος. Στον Κεραυνό, στα 54 ματς που αγωνίστηκε πέτυχε 735 πόντους, οι οποίοι μεταφράζονται σε 13,6 ανά αγώνα, επίδοση που τον φέρνει στη 15η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα.
Κάλυπτε όλες τις θέσεις της περιφέρειας ενώ πολλές φορές έπαιζε και πάουερ φόργουορντ, παρά το μικρό – για τη θέση – ύψος (1.93).

Η πρώτη 15αδα
Δημήτρης Πρόκος 22,8 96 αγ. – 2186 π.
Αλέξανδρος Ντάμος 20,5 78-1958
Γιώργος Γιαννόπουλος 17,4 105-1824
Βαγγέλης Σκλάβος 17,2 32-558
Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης 17,2 24-413
Τάσος Κανταρτζής 17,1 19-325
Κώστας Κεφαλάς 16,1 85-1365
Γιώργος Τύρλας 16,0 30-481
Βαγγέλης Μαργαρίτης 15,5 46-715
Θεοδόσης Γκόβας 15,2 46-697
Γιάννης Αγγελόπουλος 14,9 40-597
Δήμος Φωτίου 14,8 49-724
Σωκράτης Μαναβόπουλος 14,8 25-370
Κώστας Σκόνδρας 14,3 76-1088
Παναγιώτης Δαουλάρης 13,6 54-735

Mε Μπογδανίδη – Παντελιάδη σε αγώνα Κεραυνού – Πόλις Καλλιθέας

Μαργαρίτης – Μανώλας, Σταυρουλάκης – Δαουλάρης με τον Αλέξη Διγενή στον ΜΕΛΛΟΝ FM

Με τη σύζυγό του Έλενα Γράβεζα

Με τον αείμνηστο Χάρη Μπόγδανο


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr