background img
banner
banner

Παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΑΙΓΙΟΥ

Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά στους υποψήφιους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ σύμφωνα με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δικαίωμα υποβολής έχουν: Α. Οι τελειόφοιτοι Λυκείου της φετινής χρονιάς 2020-2021. Β. Όλοι όσοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 στο ΔΙΕΚ Αιγίου συμπεριλαμβάνονται 3 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους οι οποίες είναι: Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ (15 θέσεις). Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις (15 θέσεις). Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών (15 θέσεις). Η εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ γίνεται με το βαθμό απολυτηρίου Λυκείου. Σε περίπτωση επιτυχίας σε ΑΕΙ και ΙΕΚ οι τελειόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής φοίτησης σε ένα από τα δύο. Οι κωδικοί για τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού αποκτούνται από το Λύκειο αποφοίτησης των υποψηφίων έως τα τέλη Ιουλίου.

Όσοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω Παράλληλου μηχανογραφικού (Α’ φάση), έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση (Β’ φάση) στις αρχές Σεπτεμβρίου για όλες τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Αιγίου. Πληροφορίες: 26910-22177 (καθημερινά 9:00 – 15:00). Το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου θα παραμείνει κλειστό 1 – 15 Αυγούστου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr