background img
banner
banner

Παραθεριστικές ιδιοκτησίες με το… “έτσι θέλω”

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ… “ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ

“Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…” έχει εξελιχθεί πλέον η κατάσταση με τις ομπρέλες θαλάσσης, τα δεκάδες τραπεζάκια, τις ξαπλώστρες και τα διάφορα μικροαντικείμενα παραθεριστών και ντόπιων, που έχουν φέρει πλέον τρομερή… αναμπουμπούλα, στους κατοίκους της παραλιακής ζώνης των Συλιβαινιωτίκων, στην Ανατολική Αιγιάλεια. Εδώ και αρκετές ημέρες αυτό το… “πάρε – δώσε” αντικειμένων και διαξιφισμών, δεν αποκλείεται να καταλήξει τελικά… ή σε μηνύσεις ή ακόμα χειρότερα, στο να… πιαστούν στα “χέρια” κάποιοι, εφόσον και αν το ζήτημα δεν επιλυθεί άμεσα και νόμιμα τις επόμενες ώρες. Η διαδρομή από τον ποταμό Κράθη ως τα όρια με την Αιγείρα, σε μια ακτογραμμή περίπου δύο χιλιομέτρων δηλαδή, έχει γίνει… Οδύσσεια.

Παράνομες “προσωπικές ιδιοκτησίες” σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή

Πιο συγκεκριμένα, λουόμενοι είχαν αφήσει κλειδωμένα και παράνομα, εγκατεστημένα πράγματα διαφόρων ειδών αντικείμενα αναψυχής, οικειοποιώντας την παραλία. Πρόκειται για ακόμη μία χρονιά, για την αψυχολόγητη συμπεριφορά ορισμένων ώστε να μην βάζουν και βγάζουν… στήνουν και ξεστήνουν… το παραθεριστικό υλικό που χρειάζονται για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Με άλλα λόγια, να λειτουργούν σαν σε ιδιόκτητο χώρο σε δημόσια ακτογραμμή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το διάστημα της διαμονής τους. Έτσι, ο αιγιαλός κατά μήκος, έχει πλέον “προσωπικές ιδιοκτησίες” κάτι το οποίο είναι εντελώς παράνομο από κάθε άποψη. Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι υπόλοιποι λουόμενοι – επισκέπτες, που εισέρχονται κατά κύματα αυτές τις μέρες στην παραλιακή ζώνη, αρχικά αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και αντέδρασαν με κακό και αρνητικό τρόπο, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα αντικείμενα και να αποδεσμεύσουν την δημόσια παραλία. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν εκατέρωθεν αντιδράσεις με άκομψο τρόπο, αλλά και με… νεύρα.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν, στις αρχές του προηγούμενου μήνα και αφού οι πρώτοι ενοικιαστές ήρθαν… “εγκαταστάθηκαν” για να περάσουν σχεδόν όλο το καλοκαίρι τους στο σημείο. Το θέμα μάλιστα, μέρα με τη μέρα, πήρε ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις, όταν η ίδια η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου και ο πρόεδρος της κοινότητας Συλιβενιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, βρέθηκαν στα συγκεκριμένα σημεία ώστε να διευθετηθεί σύντομα το ζήτημα αυτό, όμως… έπεσαν επάνω σε “τοίχους”. Χρησιμοποιώντας τον ευγενικό τρόπο, η αντιδήμαρχος μίλησε στους παραθεριστές που δημιούργησαν το ζήτημα, αλλά δεν κατάφερε τελικά και πολλά… Ακολούθησε η οργανωμένη επιχείρηση συγκέντρωσης των αυθαίρετων κατασκευών από συνεργείο του δήμου, που μάζεψε καρέκλες, ομπρέλες, τραπεζάκια, ξαπλώστρες, μέχρι και… τάβλι τα οποία τα είχαν κλειδώσει (ώστε να μην χαθεί κάτι) και να τα βρουν έτοιμα την επόμενη μέρα το πρωί, προκειμένου να μην χάνουν χρόνο και κόπο στησίματος!

Μια νέα “τεχνική” ενοικιαστών και μονίμων παραθεριστών επέστρεψαν δίπλα στο κύμα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως θεωρούν την παραλία ως προέκταση της εξοχικής τους κατοικίας, αδιαφορώντας για τον νόμο, αλλά και το δικαίωμα κατοίκων ή επισκεπτών λουομένων να κινηθούν όπου θέλουν. Ο πρόεδρος της παραλιακής κοινότητας, προσπάθησε πολλές φορές να συνετίσει τους “φταίχτες” αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον, συνεχίζει να δέχεται τα έντονα παράπονα από τους υπόλοιπους λουόμενους και παραθεριστές και έτσι, αναγκάστηκε και “μάρκαρε” με μαύρο σπρέι αυτά τα παράνομα αντικείμενα του αιγιαλού, προκειμένου να χαρακτηριστούν.

Π. Κρικέτος: «Παράνομο και γεμάτο θράσος το ¨έτσι θέλω¨ τους»

«Τα αντικείμενα αυτά, μαζεύτηκαν και τοποθετήθηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο, σε μια επιχείρηση – σκούπα που οργανώθηκε από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να απομακρυνθούν οριστικά, επειδή είναι παράνομα. Όμως δυστυχώς, μέχρι να απομακρυνθούν, κάποιοι, από τους ίδιους παράνομους ιδιοκτήτες δηλαδή, επωφελήθηκαν και τα ¨άνοιξαν¨ τη νύχτα, προκειμένου να τα οικειοποιηθούν εκ νέου. Μάλιστα, υπήρξε τρομερή σύγχυση και αλληλοκατηγορίες, κάποιες φώναζαν ¨κλέφτες¨ και ¨λαμόγιᨻ αναφέρει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων κ. Παναγής Κρικέτος και καταλήγει: «Θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες να διευθετηθεί το θέμα. Κάποιοι έχουν μεγάλο θράσος και αυτό που προσπαθούν να οικειοποιηθούν είναι κάτι το εντελώς κοινό και δημόσιο. Λειτουργούν παράνομα και δεν θα τους… περάσει. Αυτό που συμβαίνει είναι εξωφρενικό και όσα χρόνια ζω στην περιοχή, δεν έχω συναντήσει πάλι κάτι ανάλογο».

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που αυτή η κατάσταση… μαίνεται και δεν αλλάζει εδώ και αρκετές μέρες και τώρα πια κάθε κίνηση από κάθε πλευρά “ελέγχεται” λίγο – πολύ, εντούτοις υπάρχουν ακόμα αντικείμενα που “στήνονται” ξανά και ξανά, σε όλο το μήκος της παραλίας.

Αυτή η… κατάληψη που έχουν κάνει ορισμένοι, θέτει προ των ευθυνών τους, τους ανθρώπους της Δημοτικότητας Αρχής και την Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων και αναμένονται εξελίξεις από στιγμή σε στιγμή. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, από την Τρίτη 27/7, γίνονται “συμβιβαστικές” προσπάθειες από τον πρόεδρο της κοινότητας, αλλά και την κ. Σταυροπούλου (εκ νέου…) καθώς αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά, πάρα μόνο σε διαμάχες και… άγριες καταστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr