background img
banner
banner

Παρεμβάσεις από κοινότητα-εθελοντές-δήμο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Στη… μάχη καθαρισμού πρανών δρόμων και κοινοχρήστων χώρων από χόρτα και κλαδιά έχουν ριχτεί τα κοινοτικά συμβούλια συνεπικουρούμενα σε πολλές περιπτώσεις από υπαλλήλους του δήμου. Οι λόγοι είναι προφανείς: Αφενός η ασφάλεια και η προφύλαξη από τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών και αφετέρου η καθαριότητα και η βελτίωση της εικόνας των περιοχών τους.

Καθαρισμός σε μήκος δύο χιλιομέτρων στην Κερνίτσα

Μία τέτοια επιχείρηση στήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στην περιοχή της Κερνίτσας Διακοπτού, αφορμής δοθείσης από τη σημερινή εορτή των Αγίων Αναργύρων.
Την δράση πραγματοποίησαν συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο ήταν υπάλληλοι του δήμου Αιγιάλειας (μια γυναίκα και ένας άνδρας) και συνέδραμαν ακόμα δύο άτομα – εθελοντές – από τον τοπικό σύλλογο της Κερνίτσας (ο ένας εκ των οποίων ήταν ο πρόεδρος, κ. Γιοβάνης).

΄΄Η επιχείρηση έγινε σήμερα το πρωί και διήρκεσε συνολικά τέσσερις περίπου ώρες και αυτό που έγινε, ήταν να κοπούν όλα τα χόρτα κατά μήκος του δρόμου σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ ταυτόχρονα καθαρίστηκαν αρκετά σημεία στις δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, καλλωπίστηκαν και ξεχορταριάστηκαν όλες οι πινακίδες που υπάρχουν στο σημείο ώστε να μπορούν να είναι ευδιάκριτες και από τις δύο πλευρές του δρόμου και τέλος υπήρξε ταυτόχρονα και επιχείρηση απομάκρυνσης σκουπιδιών που είχαν “μαζευτεί”. Το «συνεργείο» κατέληξε στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού των Αγίων Αναργύρων, ώστε να είναι απόλυτα καθαρός προκειμένου να… υποδεχτεί τους πιστούς λόγω της εορτής της εκκλησίας΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης. Διευκρίνισε δε πως η δράση θα λάμβανε χώρα ανεξάρτητα από την εορτή της εκκλησίας, τονίζοντας πως η φιορτή ήταν η πιο καλή… “αφορμή”.

΄΄Άγιοι Ανάργυροι, προστάτες των ασθενών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε καθαρά τα προσκυνήματά τους, εκτός από το Διακοπτό και στην Κερνίτσα. Και του χρόνου, όλοι μαζί με υγεία΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι επόμενες δράσεις

Ερωτηθείς αναφορικά με άλλες παρόμοιες δράσεις που προγραμματίζονται στην κοινότητά του, ο κ. Ρουφογάλης είπε: “Επόμενες δράσεις στην περιοχή που προετοιμάζονται για να υλοποιηθούν, είναι κατ’ αρχήν η διάνοιξη του δρόμου (της αγροτικής οδοποιίας) η οποία θα ξεκινήσει σε περίπου δέκα ημέρες από σήμερα και βέβαια, ο μαζικός καθαρισμός των χόρτων σε όλη την κοινότητα απ’ άκρη σε άκρη με εργολάβο του δήμου, που επίσης και αυτό δρομολογείται για τις 15 Ιουλίου περίπου, εκτός απροόπτου”.

Να σημειωθεί ότι οι επόμενες άμεσες παρεμβάσεις που υπάρχουν στα… “σκαριά”, είναι οι έργα καλλωπισμού και σάρωσης σκουπιδιών της κεντρικής πλατείας, η συντήρηση του σιντριβανιού του χωριού και τέλος, το κόψιμο των κλαδιών που “πέφτουν” κατά μήκος των κεντρικών δρόμων τα οποία όχι μόνο εμποδίζουν τα… ψηλά οχήματα, αλλά ορισμένες φορές γίνονται και επικίνδυνα, με το λεγόμενο όχημα του δήμου που ονομάζεται “καταστροφέας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr