background img
banner
banner

Παρούσα η Περιφερειακή Αρχή – Συντονιστικό παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά

Ρόλο συντονιστή και αρωγού στην τιτάνια επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που πλήττει από το μεσημέρι τη Δυτική Αιγιάλεια, έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο και Ανδρέα Φίλια να δίνουν κατευθύνσεις και να θέτουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στη διάθεση Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος. Πριν από λίγη ώρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά δίνοντας κατευθύνσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το έντονο φαινόμενο που απειλεί την περιοχή.

Μιλώντας στο «protionline.gr» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, επισήμανε: ΄΄Από το μεσημέρι που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά δίνεται μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τον αγώνα συνδράμουν τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμενικό Σώμα, αφενός η Αστυνομία εφαρμόζοντας τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να προφυλάξει τους πολίτες, αφετέρου το Λιμενικό Σώμα παίζοντας καταλυτικό ρόλο, επιχειρώντας να μεταφέρει κόσμο από παράκτιες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη φωτιά. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης κατασκήνωσης για λόγους ασφαλείας καθώς και ξενοδοχειακών μονάδων με σκοπό την προστασία των πολιτών΄΄.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σε υπαίθριο χώρο (πρατήριο υγρών καυσίμων της Π.Ε.Ο.) ο κ. Φαρμάκης σημείωσε στο «protionline.gr»: ΄΄Ο υφυπουργός είναι παρών, συμμετείχαμε όλα τα μέλη, επικοινωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό, τον κ. Παπανικόλα, ώστε να υπάρξει μέριμνα για τους οδηγούς των οχημάτων που βρίσκονται καθηλωμένα στην εθνική οδό εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είμαστε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο ώστε να συνδράμει σε κόσμο αλλά και στην προμήθεια των πυροσβεστικών με νερό. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, η φωτιά μαίνεται, οι συνθήκες, λόγω του πυκνού καπνού και της υψηλής θερμοκρασίας, είναι εξαιρετικά δύσκολες, άπαντες από την πλευρά τους προσπαθούν ώστε να διασωθεί η περιοχή από αυτό τον εφιάλτη΄΄.

Αναφορικά με το εάν παρατηρείται ύφεση του φαινόμενου, είπε πως ΄΄στην παρούσα φάση είναι παρακινδυνευμένο να αναφέρουμε κάτι τέτοιο, καθώς είναι πολύ δυνατό το φαινόμενο και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr