background img
banner
banner

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021»: Συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό, οι εκδηλώσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟ 19/7 ΕΩΣ 25/7

Συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό, οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», που περιλαμβάνουν πολλά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αιγιαλείας.

Για την εβδομάδα 19/7 έως 25/7 το πολιτιστικό…μενού περιλαμβάνει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, μουσική συναυλία στο Διακοπτό, αλλά και κινηματογραφική προβολή στα Διγελιώτικα. Τέλος, το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, θα φιλοξενήσει στις 25 Ιουλίου την πολύ σημαντική παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι» που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη που αγάπησε την Αιγιάλεια.

Να επισημανθεί ότι το υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» θα λειτουργήσει ως μικτός χώρος, αποκλειστικά για καθήμενους, με πληρότητα 70%, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τήρηση αποστάσεων και χωρίς διάλλειμα.

Τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα από 19/7 έως 25/7

Δευτέρα 19 Ιουλίου: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF – Θέατρο Σκιών Αθανασίου

Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» Ώρα έναρξης: 21.00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Τρίτη 20 Ιουλίου: Τρίτη στάση για το φεστιβάλ υπαίθριων προβολών Θairος. Στην παραλία Διγελιωτίκων, θα προβληθεί η ρομαντική κωμωδία ταινία «Πώς Να Κλέψετε Ένα Εκατομμύριο Δολάρια», με τους Όντρεϊ Χέπμπορν και Πήτερ Ο’Τούλ.

Ώρα έναρξης: 21:30. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τετάρτη 21 Ιουλίου: Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ- Παιδική παράσταση

Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»

Ο Θαυμαστός ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στο κόσμο, ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 διαφορετικές γλώσσες! Στην παράσταση πρωταγωνιστούν 9 επαγγελματίες ηθοποιοί.

Ώρα έναρξης: 21.00. Γενική είσοδος: 9 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.

Σημεία προπώλησης: Στο κατάστημα «Ρεζέρβα» και στα βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη», «Δέσμη» και «Θεμέλιο» στο Αίγιο.

Πέμπτη 22 Ιουλίου: ΟΘΕΛΛΟΣ – Θεατρική παράσταση

Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος», σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης και Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη.

Ώρα έναρξης: 21.30. Γενική είσοδος: 20 ευρώ. Μειωμένο:15 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Στο κατάστημα «Ρεζέρβα» και στα βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη», «Δέσμη» και «Θεμέλιο» στο Αίγιο.

Παρασκευή 23 Ιουλίου: PASSEPARTOUT BAND – Μουσική συναυλία

Παραλία Διακοπτού (πλησίον λιμάνι Αγ. Νικολάου)

Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 24 Ιουλίου: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ – Θεατρική παράσταση

Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»

Στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης ανεβάζει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Επιλέγει να συναντηθεί και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επιστρέφει ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο στον ρόλο της Αθηνάς. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Ώρα έναρξης: 21.30. Γενική είσοδος: 20 ευρώ. Μειωμένο: 15 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Στο κατάστημα «Ρεζέρβα» και στα βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη», «Δέσμη» και «Θεμέλιο» στο Αίγιο.

Κυριακή 25 Ιουλίου: ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ – Θεατρική παράσταση

Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Μια εξαιρετική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ζουγανέλη, τιμώντας τον σπουδαίο μουσικό και συγγραφέα, αλλά και τον τόπο της Αρχαίας Αιγείρας με παράδοση δύο χιλιετιών στο θέατρο και τον πολιτισμό. Στην παράσταση, που δημιούργησαν η Μάρια Φλωράτου και ο Γεράσιμος Γεννατάς, παρακολουθούμε την πορεία του Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού, έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Συμμετέχουν μέλη των θεατρικών ομάδων Αιγείρας και Αιγίου.

Με την υποστήριξη του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγών-Βλοβοκάς «Ο Βράχος».

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ.

Προπώληση: Στο κατάστημα «Ρεζέρβα» και στα βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη», «Δέσμη» και «Θεμέλιο» στο Αίγιο. Βιβλιοπωλείο «Νόημα», κατάστημα «Μαντάμ Σουσού – Χειροποίητα Κοσμήματα», στην Ακράτα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο.

Πληροφορίες – κρατήσεις:

-στο ταξιδιωτικό γραφείο Mattheos Tours, Ταξιαρχών 32, Αίγιο και στο τηλέφωνο: 26910 21222.

-στο τουριστικό γραφείο Glavas mini bus, Παναγιωτοπούλων 5, Αίγιο και στο τηλέφωνο: 26913 02246.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr