background img
banner
banner

Σοβαρό ατύχημα στο εργοτάξιο της πλατείας Αγ. Λαύρας

70ΧΡΟΝΗ ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Σε… εφιάλτη μετατράπηκε το αναπτυξιακό έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας για 70χρονη Αιγιώτισσα η οποία, το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουνίου, υπέστη ατύχημα καθώς έχασε την ισορροπία της κινούμενη επί της οδού Γερμανού και έπεσε στο προσωρινά στρωμένο οδόστρωμα. Η πτώση της είχε οδυνηρά αποτελέσματα για την ίδια, δεδομένου ότι υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο χέρι ενώ φέρει τραυματισμό στο πρόσωπο και το μάτι…

Η άτυχη Ε. Β. έκανε την καθημερινή διαδρομή της καθώς κινείτο με κατεύθυνση προς το σπίτι της που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στην οδό Κολοκοτρώνη. Όμως, όπως η ίδια και άτομα του περιβάλλοντός της καταγγέλλουν, ΄΄το τμήμα στο οποίο υπέστη το ατύχημα είχε στρωθεί με πρόχειρο τρόπο παρουσιάζοντας μεγάλη υποχώρηση σε ένα σημείο του, «αναγκάζοντάς την» να χάσει την ισορροπία της και να πέσει΄΄.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο δικηγόρος της γυναίκας, Βασίλης Μπολοβίνης, το ατύχημα συνέβη στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας επί της οδού Γερμανού, λίγο πιο κάτω από την Κλ. Οικονόμου, ανάμεσα στα καταστήματα και το σημείο που βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ΄΄όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά το ατύχημα, όταν είχαν ρίξει το μπετόν, κάποιος είχε πατήσει σε αυτό προτού στεγνώσει, με αποτέλεσμα να μείνει ένα βαθύ αποτύπωμα στο φρέσκο τσιμέντο, δημιουργώντας έτσι, όταν πάγωσε, μία επικίνδυνη λακκούβα βάθους 7 εκατοστών περίπου΄΄.
Μάλιστα, ο κ. Μπολοβίνης τόνισε πως έχει γίνει γνωστό ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν πέσει κι άλλοι πολίτες, μέχρι βέβαια να καλυφθεί, όταν συνέβη το σοβαρό ατύχημα της 70χρονης.

Έσπασε το χέρι της, έκανε 35 ράμματα στο πρόσωπο, μπήκαν θραύσματα στο μάτι της…

Όπως έκανε γνωστό, η πελάτισσά του από την πτώση υπέστη μεγάλο σοκ ενώ μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο Νοσοκομείο. Εκεί διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα στο δεξί χέρι και στον καρπό, της έβαλαν γύψο με ανοιχτό το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της, ότι η γυναίκα έσπασε το χέρι της στην προσπάθειά της να στηριχθεί και να μην χτυπήσει το πρόσωπό της κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε. Συγκεκριμένα έγδαρε το πρόσωπό της στο άγριο τσιμέντο, κάνοντας 15 ράμματα κάτω από το μάτι της και 20 ράμματα στο μέτωπο… Επιπλέον, ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έσπασαν τα γυαλιά που φορούσε και θραύσματα μπήκαν στο μάτι της… Να σημειωθεί ότι από το Νοσοκομείο Αιγίου όπου νοσηλεύτηκε, μεταφέρθηκε στην Πάτρα για αξονική τομογραφία στο κεφάλι που ευτυχώς δεν έδειξε κάποιο εσωτερικό τραύμα.

΄΄Η γυναίκα και η οικογένειά της επιθυμούν να προχωρήσουν το θέμα δικαστικώς, καθώς πρόκειται για κακοτεχνία σε μη φυλασσόμενο εργοτάξιο για το οποίο δεν υπήρχε απαγόρευση εισόδου και δεν είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου είτε αυτός είναι ο κύριος του έργου, που είναι ο δήμος Αιγιαλείας, είτε ο επιβλέπων, είτε ο ανάδοχος. Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να αναζητήσει ποινικές ευθύνες΄΄, σημείωσε ο κ. Μπολοβίνης.

Ερωτηθείς από το protionline.gr ο δικηγόρος του δήμου Γιώργος Μπέσκος για το θέμα, ανέφερε πως μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση στον δήμο ούτε έχει υποβληθεί μήνυση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr