background img
banner
banner

Στο «κυνήγι» για τον εντοπισμό του ιού στις παραλίες

ΣΤΑΘΕΡΑ… ΨΗΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ – ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ COVID ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τον αριθμό τους να παρουσιάζει αύξηση κατά 178,8% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών. Παρόλα αυτά οι προληπτικοί έλεγχοι δεν δείχνουν ιδιαίτερη διασπορά στην Αιγιάλεια παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Την Κυριακή 25/7, σε επίπεδο Αχαΐας καταμετρήθηκαν 53 νέες μολύνσεις, προχθές Σάββατο 51 ενώ 62 την Παρασκευή. Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνεργασία του δήμου Αιγιαλείας με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) προχθές Σάββατο 24 Ιουλίου από τις 9.00 έως τις 14.30 στην Άκολη (πεζόδρομος παραλίας, πλησίον του καταστήματος Maritimo). Πραγματοποιήθηκαν 121 rapid tests και βρέθηκε ένα θετικό.

Αυξάνονται οι νοσηλείες

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι οι νοσηλείες αυξάνονται με ρυθμό 25% έως 26% ημερησίως, με παράλληλη άνοδο και των διασωληνώσεων. «Το κύμα αυτό σχετίζεται και με τη μετάλλαξη Δέλτα, γιατί είναι πιο μεταδοτικός ο ιός, αλλά με την άρση των μέτρων και τη μη τήρηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων. Είναι ένα σήμα η αύξηση των νοσηλειών, καθώς έχουμε έναν μέσο όρο αύξησης 25%-26% από μέρα σε ημέρα και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων, αλλά σε επίπεδα διαχειρίσιμα. Το κύμα θα είναι μεγάλο σε σχέση με την επιδημιολογική καμπύλη αλλά όχι τόσο ισχυρό σε σχέση με νοσηλείες και διασωληνώσεις», εκτίμησε.

620 άτομα εμβολιάστηκαν στην Αιγιάλεια την προηγούμενη εβδομάδα

Την ίδια στιγμή, ρίχνουν… ταχύτητες οι εμβολιασμοί στην περιοχή, καθώς οι ομάδες του πληθυσμού που επρόκειτο να εμβολιαστούν το έπραξαν ήδη, ενώ υπολείπονται σχετικά λίγες «δεύτερες δόσεις» ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) πραγματοποιήθηκαν περί τους 80 εμβολιασμούς την ημέρα με σκευάσματα της Phizer και της Johnson την εβδομάδα που πέρασε, δηλαδή από Δευτέρα ως Σάββατο.

Ο εμβολιασμός ωστόσο έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν ένα μήνα πραγματοποιούνταν περίπου 200 εμβολιασμοί την ημέρα και τώρα 450 όλη την εβδομάδα με τα κλεισμένα ραντεβού να παρουσιάζουν εμφανή τάση μείωσης.

Στο δε Κέντρο Υγείας Ακράτας, οι εμβολιασμοί με AstraZeneca μειώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συνολικά μέσα στην περασμένη εβδομάδα, 170.
Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και η παρότρυνση επίσημων φορέων ως προς αυτούς πάντως, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και έχει προκαλέσει διχασμό σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως για παράδειγμα, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με ανακοινώσεις του αποτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί λέγοντας πως τα εμβόλια είναι όργανα δαιμονικής εμπνεύσεως, ωστόσο το πρωί της Κυριακής στους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που προτρέπει σε εμβολιασμό με αναφορές μάλιστα στο επιστημονικό έργο αγίων – ιατρών και τον σεβασμό της επίσημης Εκκλησίας στην Επιστήμη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr