background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Οι δυνατές ομάδες στον όμιλο Αιγίου

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ 3 ΟΜΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ήταν μια λύση ανάγκης από την Ένωση του νομού μας, η τροποποίηση της Α΄ ερασιτεχνική κατηγορίας από δυο σε τρεις ομίλους. Το βασικότερο ίσως θέμα ήταν η υποχρέωση όλων των Ενώσεων, να έχουν αναδείξει πρωταθλητές μέχρις τις 20 Απριλίου, ώστε να δημιουργηθούν στη συνέχεια τα γκρουπ των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Με τους τρεις ομίλους υπάρχουν τα περιθώρια να αποφύγουμε τις εμβόλιμες αγωνιστικές, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν και να πραγματοποιηθούν αν και όταν …σφίξουν τα πράγματα με κορωνοϊό και καραντίνα. Πάντως όλα κινούνται μέσα στην αβεβαιότητα για το πόσο θα επιτραπεί να διεξαχθεί αυτή τη φορά ένα πρωτάθλημα της προκοπής, ενδεχόμενο που έχει από τώρα βάλει σε προβληματισμό τα σωματεία.

Εκτός προγραμματισμού η αύξηση των ομάδων

Τον τελευταίο καιρό είδαμε τις δυο μεγάλες ερασιτεχνικές κατηγορίες να φιλοξενούν περισσότερες ομάδες στο σύνολό τους, αφού είχε προηγηθεί η άνοδος των ομάδων από την Β΄ κατηγορία στην Α΄, στη συνέχεια η διακοπή δεν άφησε περιθώρια για υποβιβασμούς, αντίθετα αυτό έγινε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία που ολοκλήρωσε το μίνι πρωτάθλημά της στον ένα γύρο και πρόσθεσε στην Α΄ κατηγορία ακόμα δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την περιοχή μας. Φτάσαμε έτσι στο σύνολο των 30 σωματείων.

Να μειωθούν οι ομάδες στις κατηγορίες

Στην ΕΠΣ Αχαΐας βιάζονται να λιγοστέψουν τις ομάδες σε Α΄ και Β΄ κατηγορία, το σχέδιο θα ξεκινήσει από την ερχόμενη σεζόν, με την διαφορά ότι αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να παγώσουν τα πράγματα, υποχρεώνοντας τους ομίλους των κατηγοριών να παραμένουν …πυκνοκατοικημένοι.

Τα …βαριά ονόματα στον όμιλο Αιγίου

Με τρεις νεοφώτιστες από την περυσινή σεζόν ομάδες στον όμιλο Αιγίου, που είναι Αετός Ρίου, Αναγέννηση Ψαθοπύργου και Άνω Καστρίτσι, θα βαδίσει στο νέο πρωτάθλημα ο όμιλος Αιγίου.
Στα έξι παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει η Α΄ κατηγορία, είχε ξεχωρίσει με τα αποτελέσματά του ο Αετός Ρίου, δημιουργώντας την ευχάριστη έκπληξη, κάτι που θα προσπαθήσει να επαναλάβει και φέτος.

Οι κατ’ εξοχήν δυνατές ομάδες του ομίλου μας, είναι ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, που ήδη με τις κινήσεις του έχει δείξει ότι θέλει και μπορεί να είναι στους πρωταγωνιστές.
Επίσης η Νίκη Προαστείου, μια ανεξάντλητη πηγή ταλέντων, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν σαν πλεονέκτημα να παίζουν μαζί από την Ακαδημία και να βγάζουν στο παιχνίδι τους συνοχή και ομαδικότητα.

Ακόμα ο Αετός Πατρών με τον προπονητή Χάρη Ράντο να επιστρέφει μετά την περιπλάνησή του στη Ζάκυνθο με το Τσιλιβή, να γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα, πράγματα και δυνατότητες στην ομάδα, για να δημιουργήσει έτσι ένα δυνατό σύνολο.

Απρόβλεπτες παρουσίες στο νέο πρωτάθλημα

Μια από τις ομάδες που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο χωρίς να εισπράξει ανάλογα αποτελέσματα, ήταν ο Δαβουρλής. Εκεί επιστρέφει ο Μάριος Καραμπούλας που είχε έρθει στο Αίγιο για τον Παναιγιάλειο, για να συναντήσει τους υπόλοιπους εξελίξιμους νεαρούς.
Αποφασισμένοι βέβαια να κατέβουν πιο έμπειροι και υπολογίσιμοι στο νέο πρωτάθλημα και τους περιμένουμε διαφορετικούς και καλύτερους από πέρυσι.

Σοβαρές αλλαγές αναμένονται στην Αιγείρα/ Ακράτα

Εκτός από τον προπονητή Φίλιππο Σχοινά, στην Αιγείρα / Ακράτα αναμένονται αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, αλλά και ενίσχυση στο ρόστερ.
Αντίθετα με την Θύελλα Αιγίου και την ΑΕ Καλαβρύτων, που θα παραμείνουν κυρίως με το υπάρχον ρόστερ, σκοπεύοντας παράλληλα να το εμπλουτίσουν από το μεγαλύτερο σε ηλικία τμήμα της Ακαδημίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr