background img
banner
banner

«Όλοι θέλουν τώρα να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΘΟΔΩΡΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Με σαφείς αιχμές του απερχόμενου προέδρου Θόδωρου Στεφανίδη, που έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας, την οποία προτίθεται να προσβάλει περαιτέρω, ήταν η επόμενη μέρα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου. Ο άνθρωπος που πήρε… πάνω του το θέμα της ανέγερσης του νέου «σπιτιού» του Ε.Κ.Α.ΜΕ., εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν μέλη του Δ.Σ., προχωρώντας σε καταγγελίες και εικάζοντας πως το όψιμο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το ποιος θα «καρπωθεί» το μεγαλόπνοο έργο των νέων εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το πρωί της Κυριακής, κατέθεσε ένσταση αλλά απορρίφθηκε, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη. ΄΄Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Μπέσκο για την αφιλοκερδή προσφορά του δείχνοντας και με αυτό τον συμβολικό τρόπο την αναγνώριση του σημαντικού κοινωνικού, παιδαγωγικού ρόλου που επιτελεί το Ε.Κ.Α.ΜΕ., όπως αναφέρει στη χθεσινή του δήλωση, σε δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας. Να ευχαριστήσω τους αγαπημένους συνοδοιπόρους γονείς που έχω τη στήριξή τους΄΄, επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Η τελετή θεμελίωσης άνοιξε… τους ασκούς του Αιόλου

Όπως φαίνεται, η τελετή θεμελίωσης που είχε προηγηθεί των εκλογών… άνοιξε τους ασκούς τους Αιόλου. ΄΄Μέλος μας δεν επιθυμούσε τη φωτογραφία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στην τελετή που προσωπικά προσκόμισα μαζί με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Πληροφοριακά, και οι δύο στον λόγο τους ξεκίνησαν με αυτή τη φωτογραφία. Δεν συμφωνούσε με τη μαρμάρινη πλάκα που εγώ προσωπικά πρότεινα να κατασκευάσουμε ως είθισται και διατίθεμαι να πληρώσω προσωπικά και όχι το Κέντρο. Ευτυχώς, πήρα το «o.k.» από δυο μέλη του Δ.Σ. που ήταν παρόντα και την παρήγγειλα΄΄, ανέφερε ο κ. Στεφανίδης, σημειώνοντας και τα εξής: ΄΄Όσο για την κ. Μαρία Αλεξανδροπούλου, που έμαθα για την υποψηφιότητά της, εξεπλάγην διότι αυτή είναι που δεν συμφωνούσε με την παρουσίαση των σχεδίων του νέου Κέντρου μας, στον Πολυχώρο της Μυρτιάς. Προσωπικά, έτρεχα και παρακαλούσα στην Περιφέρεια να μας εντάξει στο πρόγραμμα και η κ. Αλεξανδροπούλου μας κατηγορούσε’’.

Μιλώντας για την προσφορά του δημάρχου, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. τόνισε: ΄΄Όσο για τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, θέλω να δηλώσω ότι μαζί τρέχαμε, γενικός γραμματέας του δήμου επί δημαρχίας Παναγόπουλου τότε, στο ίδιο άτομο να παρακαλέσουμε να μας εντάξει στο πρόγραμμα. Ο κ. δήμαρχος στην τελετή ανάθεσης του έργου στο Δημαρχείο, με την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ Α.Ε. ανέφερε ότι το έργο δεν ήταν εντάξιμο βάσει νόμου αλλά τελικά τα καταφέραμε και το εντάξαμε.
Πληροφοριακά, μετά την αρνητική απάντηση της Περιφέρειας σε πρώτη φάση, πρότεινα στη σύσκεψη ότι μπορεί να γίνει εντάξιμο κάνοντας προγραμματική σύμβαση με τον δήμο ως φορέα υλοποίησης όπως είχε γίνει και με άλλο Ειδικό Κέντρο στην Περιφέρεια. Έτσι υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο και το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ΄΄.

«Άναψε φωτιές» η επιστολή των εργαζομένων

Ο κ. Στεφανίδης ξεκαθάρισε πως κατέθεσε ένσταση και επιφυλάσσεται για τα περαιτέρω, όχι για τον χρόνο που κατατέθηκαν αλλά για τη διαδικασία. Όπως λέει, ΄΄το καταστατικό μας, άρθρο 23, ρητά αναφέρει ότι οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στο Δ.Σ. του συλλόγου. Τα δύο μέλη του Δ.Σ. κ. Γ. Γκιώνης και Γ. Παναγόπουλος είπαν στον πρόεδρο του Δ.Σ.Α. ότι «είμαστε Δ.Σ.». Όμως Δ.Σ. δεν είναι δύο μέλη. Το Δ.Σ. απαρτίζεται από 7μελές Δ.Σ. και Δ.Σ. γίνεται μόνο αφού υπάρξει απαρτία, το οποίο δεν έγινε κατά τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Εκείνη την ώρα απλώς το ανέφερα όμως δεν επέμεινα ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία των εκλογών για να μην βλάψω τον σύλλογο και το Κέντρο. Έχω το δικαίωμα εκ του νόμου να προσφύγω στη δικαιοσύνη βάσει του άρθρου 101 του Αστικού Κώδικα και να δικαιωθώ. Αιτούμε διαγραφή από μέλος του συλλόγου μας αυτών των 4 υποψηφιοτήτων για δύο τριετίες να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και αν κρίνει μετά την παρέλευση η Γενική Συνέλευση, να επανέλθουν αφού ζητήσουν συγγνώμη από τα μέλη του συλλόγου μας΄΄.

Και εξηγεί: ΄΄Όλα ξεκίνησαν από μία επιστολή που έστειλαν εργαζόμενοι του Κέντρου με υπογραφή και την επέδωσαν σε εμένα προσωπικά ότι δεν θα ψηφίσουν τελεσίδικα στις μεθαυριανές τότε εκλογές. Ως όφειλα ενημέρωσα τα μέλη του Δ.Σ. Την επομένη το πρωί, δηλαδή την Παρασκευή, δύο μέλη του Δ.Σ., οι κ. Γιώργος Γκιώνης και Γιάννης Παναγόπουλος, ήρθαν και ζήτησαν να μιλήσουν μόνοι τους με το προσωπικό. Τους έδωσα φωτοτυπία της επιστολής και την πρωτότυπη την κράτησα στο γραφείο μου. Αυτή η επιστολή βρέθηκε σκισμένη όπως πληροφορήθηκα. Απαιτώ να επανατοποθετηθεί πρωτότυπη με υπογραφές στο γραφείο μου, αλλιώς επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω. Αυτό το έγγραφο δεν μπορεί να αποκρυφτεί γιατί έστειλε εργαζόμενη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αιγίου κι εμένα με υψηλή αρτηριακή πίεση σε καρδιολόγο γι’ αυτό και δεν ήμουν παρών στην κατάθεση των ψηφοδελτίων στις 2.00 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής. Με πολύ ενδιαφέρον είδα ότι αυτοί οι εργαζόμενοι τελικά ψήφισαν. Τα συμπεράσματα δικά σας΄΄.

Οι προσωπικές προσπάθειες… και η πικρία

΄΄Φαίνεται πως μια καλοστημένη τελετή θεμελίωσης δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Όλοι θέλουν τώρα να κόψουν την κορδέλα εγκαινίων. Αδιαφορούν όλοι τι τράβηξα τα 12 χρόνια που είμαι πρόεδρος που δεν ήθελε κανείς να αναλάβει κι ανέλαβα εγώ για να συνεχίσει ο σύλλογος. Δεν θέλω να αναφερθώ ότι πρότεινα στο Δ.Σ. το 2014 να αγοράσουμε οικόπεδο γιατί εδώ που είμαστε δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθεί. Τρέχοντας 4 χρόνια για τη νομιμοποίηση επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, δεν το καταφέραμε να γίνει αλλαγή τοπικού ρυμοτομικού. Δεν θέλω να αναφερθώ ότι εγώ μόνος έτρεχα για την εξεύρεση οικοπέδου την οποία τελικά βρήκα, εντός του Αιγίου και με χρηματοδότηση του ενός από τα τρία οικόπεδα από μέλος του συλλόγου μας και τα άλλα δύο τα αγοράσαμε μετά από ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. του συλλόγου μας. Δεν θέλω να αναφερθώ ότι εγώ μόνος έτρεχα να υποδείξω στον μηχανικό μας Γεώργιο Χριστόπουλο τι απαιτήσεις έχουμε σαν Κέντρο, τι απαιτήσεις έχουν τα αντίστοιχα ΦΕΚ για ΚΔΗ και ΣΥΔ και να τα υλοποιήσουμε να γίνει ένα σχέδιο πρότυπο στην Ελλάδα, καμάρι για την Αιγιάλεια΄΄, κατέληξε εμφανώς πικραμένος ο κ. Στεφανίδης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr