background img
banner
banner

Άμεσα μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών

ΖΗΤΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ’’ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ’’ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ»

Εντωμεταξύ, με τη σταφιδική κρίση προ των πυλών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους αγροτικούς συλλόγους του Νομού σε κοινή δράση. Καλεί όλους τους φορείς και τους συλλόγους της Αιγιάλειας, σε ευρεία σύσκεψη στο Αίγιο αύριο Παρασκευή 9 Ιούλη και ώρα 8:30μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο ’’Γιώργος Παππάς’’(με όλα τα υγειονομικά μέτρα). «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί ενωμένοι χωρίς να στοιχιζόμαστε πίσω από άρματα μεταποιητών, κινητοποιούμαστε για την επιβίωσή μας, τη συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας, τη σωτηρία της κορινθιακής σταφίδας», αναφέρει σε ανακοίνωση – κάλεσμά του.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου, ΄΄η διαχρονική απαξίωση των ελληνικών κυβερνήσεων στον αγροτικό τομέα, που επιταχύνθηκε με την πανδημία του κορονοϊού ήρθε να οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των μικρομεσαίων-βιοπαλαιστών αγροτών. Αποκορύφωμα, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας αλλά και των άλλων περιοχών που καλλιεργείται κορινθιακή σταφίδα (Ηλεία, Κορινθία, Ζάκυνθος κλπ). Μετά την ανακοίνωση της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ για τις αδιάθετες ποσότητες που προμηνύουν κατρακύλα στις τιμές παραγωγού, την αντιπαράθεση με άλλους μεταποιητές , τα εκατέρωθεν έγγραφα που φτάνουν στα γραφεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης -ο οποίος “νίπτει τας χείρας του” – , τις συσκέψεις με βουλευτές , μεταποιητές, επιμελητήρια Αχαΐας-Ηλείας κ.λπ. (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αγροτικοί σύλλογοι των σταφιδικών περιοχών) δημιουργείται αναστάτωση στους σταφιδοπαραγωγούς΄΄.

Περιγράφοντας την κατάσταση, η διοίκηση του Α.Σ.Α. τονίζει: ΄΄Λίγο πριν τον τρύγο και την νέα σοδειά υπάρχει άμεσος κίνδυνος για πλήρη κατάρρευση των τιμών διάθεσης της παραγωγής, λόγω του περιορισμού των εξαγωγών, την στιγμή που έχει ήδη πληρωθεί αυξημένο κόστος παραγωγής και σε συνδυασμό με τις μεγάλες μειώσεις στις ενισχύσεις, τις κομμένες εκτάσεις, την νέα ΚΑΠ που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%. Όλα αυτά τη στιγμή που καταγράφεται δραματική μείωση της παραγωγής κορινθιακής σταφίδας την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι ελάχιστη σε σχέση με το παρελθόν’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr