background img
banner
banner

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Από τον Αύγουστο ξεκινούν προετοιμασία οι ομάδες της περιοχής

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΟΜΙΛΟΥΣ

Με την ΑΕ Καλαβρύτων να ξεκινά προετοιμασία στις 2 Αυγούστου και να ακολουθούν μια βδομάδα αργότερα (09/08) η Θύελλα Αιγίου με την Αιγείρα / Ακράτα, αρχίζουν και τα βάσανα για τα σωματεία της περιοχής που μας εκπροσωπούν στην Α΄ κατηγορία.

Στην περυσινή σεζόν δεν εδέησε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, το οποίο άντεξε για 6 αγωνιστικές, πριν οι «ειδικοί» ανάψουν κόκκινο για την συνέχεια της αγωνιστικής δράσης.
Λογικά περιμένουμε φέτος «κουμπωμένες» τις διοικήσεις σε ότι αφορά το μεταγραφικό παζάρι και τη βιασύνη στις πληρωμές των ανανεώσεων.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο για προπονητές και ποδοσφαιριστές, που λαχταρούν να μπουν πάλι στο γήπεδο για τα επίσημα κυρίως παιχνίδια και να βγάλουν το …άχτι τους από την περυσινή ατυχία της διακοπής.

Άρχισε ο προγραμματισμός φιλικών συναντήσεων

Από τις βασικές προϋποθέσεις της προετοιμασίας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι τα φιλικά παιχνίδια τα οποία αποτελούν τα δυνατά τεστ στις τεχνικές ηγεσίες, μέσα από τα οποία παίρνεται το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων, για τον τρόπο που θα στηθεί και θα παίξει η κάθε ομάδα.

Με το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας να ξεκινά στις 25/26 Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα σωματεία της Α΄ κατηγορίας μπαίνουν στην προετοιμασία στις αρχές Αυγούστου, προγραμματίζοντας παράλληλα τα φιλικά παιχνίδια, ανάλογα στον βαθμό ετοιμότητας των ίδιων, αλλά και των αντιπάλων. Με τις άλλες κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων να έχουν διαφορετική ημερομηνία έναρξης, η αναζήτηση των αντιπάλων γίνεται μέσα από την ίδια την Α΄ κατηγορία, άσχετα σε ποιο όμιλο μπορεί να ανήκει η κάθε ομάδα. Δεν είναι εύκολο να καταρτίσεις ένα πλήρες πρόγραμμα φιλικών, κάτι που μάλλον κατάφερε η Θύελλα Αιγίου έχοντας προγραμματίσει τα εξής:

Τα φιλικά της Θύελλας Αιγίου
21/08 Καλάβρυτα
28/08 Αιγείρα / Ακράτα
04/09 Καλάβρυτα
11/09 Νίκη Προαστείου
15/09 Ατρόμητο Π.
18/09 Κεραυνό Αγ. Βασιλείου

Οι λόγοι που αναγκάζουν την ΕΠΣΑ να διοργανώσει την Α΄ κατηγορία με 3 ομίλους

Ο Δημήτρης Σαρρής (γενικός γραμματέας ΕΠΣΑ και μέλος Επιτροπής Πρωταθλήματος / Κυπέλλου), εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, εξηγεί στην «Π» τους λόγους που η Ένωση του νομού μας θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την Α΄ κατηγορία σε 3 ομίλους των 10 ομάδων:

«Ήταν μονόδρομος η απόφασή μας για την δημιουργία των τριών Ομίλων στην Α’ Κατηγορία. Θα την χαρακτήριζα αναγκαίο κακό, αφού φέτος όχι μόνο η δική μας Ένωση, αλλά όλες σε όλη την Ελλάδα πρέπει να έχουν αναδείξει πρωταθλητές στην Α’ Κατηγορία έως τις 20 Απριλίου για να ακολουθήσουν τα μπαράζ ώστε να ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική. Αν διατηρούσαμε τους δύο Ομίλους, δεν θα έβγαιναν οι ημερομηνίες.

Θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον 5-6 εμβόλιμες Τετάρτες, χωρίς να υπολογίζουμε άλλους αστάθμητους παράγοντες αναβολών.

Πρέπει να καταλάβουν οι παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές ότι πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο, γνωρίζουμε ότι δεν είναι το καλύτερο σενάριο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε. Η επιτροπή επεξεργάζεται τον καλύτερο τρόπο διεξαγωγής ώστε να είναι δίκαιο και ελκυστικό το φετινό πρωτάθλημα».

Οι ειδικές συνθήκες αύξησαν τον αριθμό των σωματείων

Επίσης στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, βλέπουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού και της διακοπής του πρωταθλήματος, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των σωματείων:
«Μην ξεχνάμε ότι ο αριθμός των ομάδων στην Α’ Κατηγορία αυξήθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό συνέβη καθώς δεν διεξήχθησαν τα πρωταθλήματα, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα και παράλληλα ανέβηκαν ομάδες από τη Β’ Κατηγορία.

Έτσι χωρίς κανονική δράση για δύο χρόνια προήλθε σημαντική αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία. Πέρυσι οι 24 ομάδες έγιναν 28 και του χρόνου 30, αφού δεν υποβιβάστηκε καμία, αλλά θα προστεθούν Θύελλα και Αχαϊκή, που υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική.

Η επιτροπή μελετά τρόπους ώστε να μειωθούν οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας τα επόμενα χρόνια, κάτι που επιβάλλεται να γίνει. Την μεθεπόμενη χρονιά εννοείται ότι δεν θα ισχύσουν οι τρεις Όμιλοι και θα πάμε σε διαφορετικό μοντέλο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr