background img
banner
banner

Αθηνόδωρος: Το αθλητικό καμάρι του Αιγίου και της Ελλάδας!

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος – Δημοσιογράφος-

Ο Αθηνόδωρος ο Αιγεύς υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής από το Αίγιο που τον 1ο αιώνα μ.Χ. κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενες Ολυμπιάδες! Στα βήματά του τρέχει και ο αθλητικός σύλλογος Αθηνόδωρος πετυχαίνοντας, από το 2005 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, να αναδεχθεί ως ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα! Οι αθλητές μαραθωνοδρόμοι του Αιγίου που ίδρυσαν το σύλλογο, ήξεραν καλά τη συνταγή της επιτυχίας: επαγγελματική οργάνωση σε επίπεδο διοίκησης, άξιοι και δραστήριοι προπονητές, αγάπη για τον υγιή αθλητισμό από τα νέα παιδιά και στήριξη από την τοπική κοινωνία. Έτσι ο Αθηνόδωρος δεν άργησε να γίνει πρωταγωνιστής και να καμαρώνουμε σήμερα για τα επιτεύγματά του.

Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν: 25 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 10 μετάλλια σε σχολικούς πανελλήνιους αγώνες, 7 φορές συμμετοχή αθλητών με την εθνική ομάδα στίβου. Δικαιωματικά λοιπόν ο σύλλογός μας ανέβηκε τα τελευταία χρόνια στην 31η θέση ανάμεσα σε 300 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Σχολιάζω, χωρίς υπερβολή, ότι το Αίγιο βρίσκεται πλέον στην… Α’ Εθνική του στίβου στη χώρα μας.

Όμως ο Αθηνόδωρος δεν είναι μόνο τα μετάλλια και οι διακρίσεις. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται προς το καλύτερο. Με Ακαδημίες που αναλαμβάνουν μικρά παιδιά από 4 ετών, με μοναδική οργάνωση και στήριξη των αθλητών, με αγωνιστικό τμήμα που ξεχωρίζει, με δικές του πρότυπες και πετυχημένες αθλητικές διοργανώσεις στον τόπο μας. Μα πάνω απ’ όλα με εξαιρετικό κλίμα μεταξύ όλων των ανθρώπων του συλλόγου, με διάθεση, δημιουργικότητα, και κατάθεση ψυχής. Με μια λέξη: οικογένεια!

Είχα την ευκαιρία πρόσφατα να συναντήσω και να μιλήσω με μέρη της διοίκησης, προπονητές και αθλητές. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα καθώς διαπίστωσα ότι όλοι τους υπεραγαπούν τον αθλητισμό και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατανόησα ότι πρώτο και βασικό μέλημα της διοίκησης είναι ο αθλητής- μαθητής και η υποστήριξή του μέσα από εκπτώσεις σε φροντιστήρια της πόλης, καταστήματα με σχολικά είδη και αθλητικό υλικό, ενώ παράλληλα όλοι οι αθλούμενοι καλύπτονται πλήρως υγειονομικά με τακτικές ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του συλλόγου με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και τη διοίκηση του Σταδίου Αιγίου που είναι και αρωγοί της μεγάλης προσπάθειας.

Με την υποστήριξη και του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου μπαίνει στην τελική φάση η δημιουργία κλειστού προθερμαντήριου κάτω από την κερκίδα. Έτσι ο Αθηνόδωρος θα μπορεί να διοργανώσει και πανελλήνιους αγώνες, φιλοξενώντας στο Αίγιο εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς! Τα «Αιγιάλεια» που διοργανώθηκαν πρόσφατα με τεράστια επιτυχία έφεραν στο Αίγιο πάνω από 400 Έλληνες αθλητές αλλά και εκατοντάδες θεατές που καταχειροκρότησαν τους νέους, την όλη προσπάθεια και τα μεγάλα ρεκόρ που έγιναν. Ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε στη χώρα μας, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ!

Όλα αυτά είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακά. Μετά την καραντίνα οι φανέλες στα κίτρινα χρώματα του συλλόγου, γέμισαν και πάλι το Στάδιο. Διακόσια παιδιά αλλά και ενήλικες χαίρονται, αθλούνται και διαπρέπουν κάτω από την αγκαλιά του Αθηνόδωρου. Κι όταν υλοποιηθεί από το Σεπτέμβρη η σχετική ενημέρωση όλων των σχολείων της περιοχής, τότε ακόμα περισσότεροι νέοι θα αγαπήσουν τον αθλητισμό. Έτσι η περιοχή μας θα γίνει ένα ισχυρό κέντρο στα αθλήματα του στίβου, το Αίγιο θα πρωταγωνιστεί αθλητικά και ο αρχαίος Ολυμπιονίκης θα είναι πολύ περήφανος για τους αθλητές του τόπου του και τις επιτυχίες τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr