background img
banner
banner

Απομάκρυνση μόνο των κενών και κατεστραμμένων κοντέινερ

ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Εν αναμονή της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι του καταυλισμού Τριαντείου ενάντια στην εντολή εκκένωσης που έδωσε ο δήμος μέσω εξώδικων, βρίσκονται άπαντες, με την απόφαση να εκδίδεται σε λίγες μέρες.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων πάντως, δηλώνουν πως έχουν στην κατοχή τους πρόσφατα έγγραφα από το κληροδότημα «Τριάντη» που όχι μόνο δεν παρουσιάζει τον δήμο ως διαχειριστή του χώρου αλλά του ζητά να απομακρύνει τα κατεστραμμένα και άδεια σπίτια και μόνον αυτά.

Ανάλογα έγγραφα παρουσιάζουν και από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων τα οποία ήδη έχουν σταλεί και προς τον δήμο Αιγιαλείας. ΄΄Ο δήμαρχος έλεγε ότι έχει έγκριση να απομακρύνει τα κοντέινερ και ότι ως διαχειριστής του χώρου μπορεί να τον αξιοποιήσει. Όμως η ΥΑΣ και το κληροδότημα έχουν διαφορετική άποψη κι αυτό το καθιστούν σαφές και μέσω νόμιμων εγγράφων΄΄, επισημαίνει στο protionline.gr ο εκπρόσωπος των κατοίκων του καταυλισμού, Γιάννης Παπαλεξίου, προσθέτοντας: ΄΄Όπως προκύπτει όμως, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τα κενά και κατεστραμμένα κοντέινερ, κάτι δηλαδή που εμείς οι νόμιμοι κάτοικοι το ζητούσαμε εδώ και χρόνια χωρίς ανταπόκριση. Όχι μόνο δεν του δίνουν τη διαχείριση του χώρου, αλλά του ζητούν να τα μεταφέρει σε χώρο του δήμου για να έρθουν να τα πάρουν. Ο διαχωρισμός των κοντέινερ που θα «σηκωθούν» θα γίνει μέσω της ταυτότητας του κάθε οικίσκου αλλά και με βάση το κριτήριο της λήξης της παραμονής. Κατά συνέπεια, ο δήμαρχος δεν μπορεί να… πετάξει όποιον θέλει στον δρόμο, ούτε δικαιούται να παρέμβει αλλιώς στον χώρο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr