background img
banner
banner

Διορθώσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Αλυκής

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΥΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Οι πρώτες αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν από την περασμένη Παρασκευή στην παραλία Αλυκής, αποφασίστηκαν χθες από κοινού, σε συνάντηση που είχε το πρωί ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλυκής Νίκο Παπαδόπουλο και καταστηματάρχες. Σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα και με εμφανή διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, κατέληξαν στο ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε το μέτρο της μονοδρόμησης να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα τόσο για τους ανθρώπους της Αλυκής όσο και για τους επισκέπτες της.

Άλλωστε, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος επί Τεχνικών Θεμάτων Βασίλης Χριστόπουλος, είχαν δηλώσει από την αρχή ανοιχτοί σε συζήτηση επί του θέματος, ώστε να μην προκύψουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε άλλα σημεία εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων… Ούτως ή άλλως, ο σκοπός αυτών, στην προκειμένη περίπτωση, είχε να κάνει με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που πολλές φορές λειτουργούσε αποτρεπτικά στο να επισκεφθεί κανείς την παραλία του Αιγίου, αλλά και στην ύπαρξη κι άλλες εξόδου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο προβληματισμός των καταστηματαρχών

Οι καταστηματάρχες έθεσαν το πρόβλημα της αδυναμίας στάθμευσης στην αρχή των καταστημάτων με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να προσπερνούν τα πρώτα καταστήματα, εκτιμώντας ότι οι διαθέσιμοι χώροι πάρκινγκ είναι πολύ λίγοι και τα αυτοκίνητα που πάρκαραν κατά μήκος του δρόμου πλέον δεν έχουν πού να σταθμεύσουν. Ο δήμαρχος αντιλήφθηκε τον προβληματισμό τους και κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρέπει να γίνει άρση του μέτρου απαγόρευσης στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, τονίστηκε πως θα… σβηστεί η κίτρινη γραμμή που απαγορεύει τη στάθμευση στα δεξιά της οδού Ποσειδώνος, από το κτήμα Αρβανίτη και για κάποια μέτρα πιο κάτω ώστε να εξασφαλίζεται εκεί χώρος στάθμευσης για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Επιπλέον, αποφασίστηκε αφαίρεση της υπόδειξης για αναστροφή σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Πολύ σημαντικά η καλή διάθεση και η συνεργασία με τον δήμο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους ρυθμίσεις στα 50 χρόνια που λειτουργεί ο δρόμος της Αλυκής καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει μονοδρόμηση και πως είναι λογικό να δημιουργείται μία σύγχυση. ΄΄Είναι μία νέα κατάσταση για όλους, τόσο για τους καταστηματάρχες που δεν είχαν επενδύσει σε μονόδρομο, άρα δημιουργούνται και γι’ αυτούς νέα δεδομένα, όσο και για τον κόσμο που είχε συνηθίσει αλλιώς. Είμαστε όλοι υπέρ των ρυθμίσεων με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους. Θεωρούμε βέβαιο ότι θα προκύψουν κι άλλα θέματα που θα πρέπει να δούμε στην πορεία, όμως το θετικό είναι ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και ο κ. Χριστόπουλος θέλουν να τα συζητάμε και γενικότερα δείχνουν καλή διάθεση και βούληση για διορθωτικές παρεμβάσεις εφόσον φανεί ότι χρειάζονται΄΄, τόνισε στo protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, κατέληξε λέγοντας: ΄΄Φέτος θα είναι μία δοκιμαστική ουσιαστικά χρονιά. Από εκεί και πέρα, του χρόνου και νωρίτερα, μπορούμε να προβούμε σε περισσότερες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την παραλία μας. Όπως για παράδειγμα, δόθηκε μία έξοδος από την Αλυκόβρυση, όμως μπορούν να διανοιχθούν κι άλλοι κάθετοι δρόμοι και να συνδεθεί η Ποσειδώνος με την Παυσανίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr