background img
banner
banner

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και με ελεύθερη είσοδο από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟ» – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»

Εβδομάδα κορύφωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού ως τώρα είναι αυτή που εγκαινιάζεται σήμερα, με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας να ρίχνει το βάρος ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα. Από τη μία οι τρέχουσες εκδηλώσεις που ομορφαίνουν τα βράδια μας, από την άλλη η προετοιμασία των δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και ταυτόχρονα οι εργασίες που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της!

Η διοίκηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η πρόεδρος Μαρία Τσουκαλά πιστεύουν στην ανάδειξη των κτιρίων του δήμου, δίνοντας έμφαση στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου που σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες του για το Ψηφιακό Μουσείο Ιστορίας. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr η κ. Τσουκαλά, ΄΄ξεκινούμε τις διαδικασίες για τον φωτισμό του αρχοντικού. Βρήκαμε την παλιά μελέτη που θα επικαιροποιήσουμε και θα ασχοληθούμε με την ανάδειξη εξωτερικά του εμβληματικού κτιρίου του δήμου μας. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε το Μουσείο που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα΄΄. Ειδικό βάρος όμως πέφτει και στο συνεδριακό κέντρο «Πολύκεντρο» στην παραλία, εκεί όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες ανανέωσης του περιβάλλοντα χώρου. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ΄΄έχουμε ξεκινήσει να καλλωπίζουμε τον περιβάλλοντα χώρο του «Πολύκεντρου» που θα μεταμορφωθεί. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις και βαψίματα, ενώ θα υπάρξει και ειδικός φωτισμός. Εκεί θα συνδιοργανώσουμε μαζί με τα «Πριμαρόλια» την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, στον εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα το Συνέδριο στις 2 και 3 Οκτωβρίου΄΄. Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προσφέρει σε Αιγιαλείς και επισκέπτες τέσσερις εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν! ΄΄Σε καιρούς δύσκολους, που οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προσφέρει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσική, θέατρο, σινεμά, εντελώς δωρεάν΄΄, επισημαίνει η πρόεδρός της.

«Χρόνια Δοξασμένα» απόψε  στις 9.00 στο «Γ. Παππάς»

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αποψινή παράσταση όπου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, φιλοξενεί την μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα» από το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ», στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων τραγουδιστών, ηθοποιών και μουσικών, έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμάς, Οδ. Ελύτης, Γ. Σεφέρης, Α. Σικελιανός, Γ. Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Α. Βαλαωρίτης κ.α.) σε συνδυασμό με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά αλλά κυρίως σύγχρονα που γράφτηκαν από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Σ. Ξαρχάκο, Σ. Σπανουδάκη, Δ. Λάγιο, Λ. Παπαδόπουλο, Ν. Γκάτσο Μ. Λοΐζο, Α. Καλδάρα, Σ. Κουγιουμτζή, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρο, Λ. Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή, Μ. Ευθυμιάδη κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου (Ν. Ξυλούρη, Γ. Νταλάρα, Σ. Βέμπο, Μ. Μητσιά, Χ. Αλεξίου, Α. Καλογιάννη, Μ. Φαραντούρη κ.ά.).

Την παράσταση συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκειά της οπτικοακουστικό υλικό από μεγάλη οθόνη προβολής στην οποία «παρελαύνουν» όλοι οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής. Μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο σε ελληνίδες ηρωίδες του 1821 (Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω κλπ) καθώς και στον καθοριστικό ρόλο της Ελληνίδας στα χρόνια της σκλαβιάς αλλά και στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό.

«Όλα μοιάζουν καλοκαίρι» στην πλατεία Ακράτας την Τετάρτη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν όσοι παρακολουθήσουν τη σύμπραξη της Παιδικής χορωδίας Φιλαρμονικής Ακράτας και των Παιδικών και Νεανικών συνόλων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (τμήμα Διακοπτού της Δημοτικής παιδικής χορωδίας, τμήμα Μουσικών παιχνιδιών Αιγίου και Νεανικό φωνητικό σύνολο Αιγιαλείας).
Στην καρδιά ενός καλοκαιριού που θέλει να μοιάζει κανονικό, μεθαύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 21.00 η Πλατεία της Ακράτας, θα υποδεχτεί μια εκδήλωση με μουσική, κέφι και πλούσιο ρεπερτόριο, ιδανικά συστατικά για να θυμίσουν σε όλους ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πάντα στην καρδιά!
Τα χορωδιακά σύνολα διευθύνουν και συνοδεύουν στο πιάνο η Μαρία Γερολύμου και η Βασιλική Νάσση. Στο τρομπόνι ο Σπύρος Ασημακόπουλος.

«Επτά Χρόνια Φαγούρα» στην παραλία Βαλιμιτίκων την Πέμπτη

Δεύτερη στάση για το φεστιβάλ υπαίθριων προβολών «Θairος Film Festival», που διοργανώνει για 5η χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου με την υποστήριξη του διακρατικoύ προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 με τίτλο FAME ROAD και σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.
Την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 21:30, στην παραλία Βαλιμιτίκων, θα προβληθεί σε ψηφιακή επανέκδοση η ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα» με την Μέριλιν Μονρό, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πληροφορίες ταινίας: Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία της οικογένειας του για να ζήσει λίγες μέρες ως εργένης. Η πανέμορφη ξανθιά που μένει στον επάνω όροφο, τραβάει την προσοχή του και αρχίζει να περνά χρόνο μαζί της. Οι συναντήσεις τους είναι αθώες, και όποια σκέψη μπορεί να έχει για εκείνη, διαδραματίζεται μόνο στη φαντασία του. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Τζορτ Άξελροντ. Το σενάριο για τη μεγάλη οθόνη προσάρμοσε ο Μπίλι Γουάιλντερ, όπως και τη σκηνοθέτησε. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Ίγουελ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στο θεατρικό του Μπρόντγουεϊ. Από την ταινία προέρχεται μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ου αιώνα- αυτή της Μέριλιν Μονρόε με το λευκό της φόρεμα να ανεμίζει.

Παραγωγή: Η.Π.Α., 1955. Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ. Σενάριο: Τζορτζ Άξελροντ, Μπίλι Γουάιλντερ. Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρό, Τομ Ίγουελ. Διάρκεια: 105 λεπτά. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

«Η Έμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω!» την Παρασκευή στο Γ. «Παππάς»

Η ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi παρουσιάζει την παράσταση «Η Έμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω!» βασισμένη στο βιβλίο του γνώριμού μας Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

H παράσταση: Η ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi ζωντανεύει στη σκηνή δύο παραμύθια «Ο Μέντιος ο 15ος,ο Αυτάρας» και «Η μαγική μπαγκέτα του μπούφου» από το βιβλίο «Η Έμπνευση μου είπε να σας πω… δέκα παραμύθια και μισό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, καθώς και το παραμύθι της Έμπνευσης που ο συγγραφέας άφησε μισό, συνθέτοντας έτσι μία παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό, τη συνύπαρξη, την ενσυναίσθηση και τη φιλαναγνωσία. Eλάτε να συμπληρώσουμε το τέλος του παραμυθιού που έμεινε μισό, σε μία παράσταση με χειροποίητες μάσκες, πολύ κέφι και ζωντανή μουσική! Ποιος είναι ο Μέντιος ο 15ος και τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Πώς βρήκε ο Μπούφος τη μαγική μπαγκέτα; Ξέρει να τη χρησιμοποιεί σωστά; Τι θα γίνει τελικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Έμπνευσης; Άραγε θα βρεθεί ; Το τρίτο παραμύθι θα ολοκληρωθεί;

H ιστορία: «Ο συγγραφέας κατοικεί στο Παραμυθοχώρι, όπου μένουν όλοι οι συγγραφείς, γιατί εκεί μόνο βρίσκουν την Έμπνευση, ένα μικρό ξωτικό, το οποίο όποτε θέλει αυτό ψιθυρίζει στο αυτί τους μια, δυο, τρεις, το πολύ, λέξεις και τους εμπνέει να γράψουν τα παραμύθια τους. Με τη βοήθεια της Έμπνευσης, λοιπόν, γράφει παραμύθια. Όταν αυτή εξαφανίζεται μυστηριωδώς ένα παραμύθι μένει μισό…». Διαρκεια : 55΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr