background img
banner
banner

Επανέρχεται δυναμικά με νέο ρεπερτόριο και κέφι!

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ… ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ COVID-19 ΜΕ ΝΟΤΕΣ

Ως μία κακή “παρένθεση” θέλουν να θυμούνται το διάστημα της απραξίας που επέβαλε ο covid, στη Φιλαρμονική Ακράτας. Η ταλαντούχα και “επιβλητική” μπάντα ανοίγει ξανά τα τετράδια των πενταγράμμων και… ξεσκονίζει τα όργανα, καθώς ήρθε ο καιρός να “πιάσει δουλειά”. Οι οικονομικές επιπτώσεις που έχουν επηρεάσει τον σύλλογο και τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική “παύση” λόγω του ιού, ήταν τροχοπέδη στα όποια… όνειρα και φιλοδοξίες. Όμως πλέον, με την ώθηση από την… οικονομική “πνοή” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., όλα δείχνουν πως παίρνουν τον δρόμο τους. Μιλάμε βέβαια για το πιο ταλαντούχο (κατά πολλούς) μουσικό σύνολο της περιοχής: Τη Φιλαρμονική Ακράτας!

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Έπειτα από την απόλυτη επιτυχία του μουσικού συνόλου στην πρόσφατη ιστορική εκδήλωση στο χωριό Σόλος και την εξαιρετική απόδοση των ασμάτων που εκτελέστηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο ίδιος ο Σύλλογος έχει διοργανώσει για το φετινό καλοκαίρι κάποιες ακόμα εμφανίσεις.

Οι αντίξοες υγειονομικά συνθήκες του τελευταίου οκταμήνου λόγω κορωνοϊού και του lock down του χειμώνα, δεν άφησαν και πολλά… περιθώρια στα μέλη του συλλόγου να ¨σμίγουν¨ αρκετά συχνά για πρόβες και για μουσικό προγραμματισμό.

Αυτό βέβαια, δεν πτόησε ούτε τον μαέστρο της Φιλαρμονικής αλλά ούτε και τα ¨ταλέντα¨ του.

Έχουν καταφέρει να στήσουν μια αρκετά δυνατή και… πολύπλευρη λίστα τραγουδιών. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια αυτό κάνει πάντα ο Σύλλογος: Πρωτοπορεί. Έτσι, τα επόμενα προγραμματισμένα ¨βήματα¨ είναι η εμφάνιση στο δημοτικό σχολείο Κραθίου στις 4 Αυγούστου και δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 6 του μήνα στον Άνω Πλάτανο στην κεντρική πλατεία.
Επίσης, στις 8 Αυγούστου θα γίνει μία ακόμα εμφάνιση και συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας (Πλατεία Ελευθερίας) της Ακράτας.

Ασημακόπουλος: «Οι συνθήκες του κορωνοϊού δεν βοήθησαν καθόλου την προετοιμασία»

Μιλώντας στo protionline.gr ο αρχιμουσικός του ¨Μουσικοχορευτικού Συλλόγου – Φιλαρμονική Ακράτας¨ Χρήστος Ασημακόπουλος, αναφέρει: «Παρά τις αντιξοότητες των καιρών λόγω του covid-19, προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό.

Η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων και οι ιδιαίτερες συνθήκες του χειμώνα που έφυγε, δεν βοήθησαν καθόλου. Αλλά… δεν πτοούμαστε!
Έχουμε ανάγκη την στήριξη και την παρουσία του κόσμου και αυτό, μας δίνει και κουράγιο και κίνητρο ώστε να συνεχίζουμε.

Επιζητάμε την απόλυτη συμμετοχή του κόσμου, όχι μόνο για την ενίσχυση της ψυχολογίας στο… ηθικό κομμάτι, αλλά βεβαίως και για την βιωσιμότητά του. Ευχαριστούμε πολύ που η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. φέτος στηρίζει την προσπάθειά μας με την βοήθειά της στη διοργάνωση των συναυλιών» τονίζει ο ταλαντούχος αρχιμουσικός, ενώ σε άλλη ερώτηση για το πόσα άτομα θα μετέχουν στις δράσεις, επισημαίνει: «Ο αριθμός των ατόμων ποικίλει από εμφάνιση σε εμφάνιση κυρίως λόγω των συνθηκών. Υπάρχουν μέλη που είτε λείπουν είτε δουλεύουν. Θα αποδώσουμε τις μουσικές βραδιές με περίπου 25 μέλη, από τα 100 της συνολικής μας δυναμικής».

Τσουκαλά: «Η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική, ο Σύλλογος δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά»

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αιγιάλειας Μαρία Τσουκαλά, ερωτώμενη για την φετινή παρουσία της με… πράξεις πλέον και την καίρια συμβολή στις μουσικές δράσεις της Φιλαρμονικής της Ακράτας, επισημαίνει: «Η πανδημία έπληξε πάρα πολύ τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
Η Φιλαρμονική Ακράτας κάνει σημαντική δουλειά και δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική και να εξελιχθούν μέσα από αυτή. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. φέτος θέλησε να δώσει προτεραιότητα στους ανθρώπους του πολιτισμού της Αιγιαλείας, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Και το έκανε. Είμαστε περήφανοι για την δυναμική και την ποιότητα του τοπικού μας πολιτισμού… αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται και την υποστήριξή μας. Την βοήθειά μας, την ηθική και οικονομική συνδρομή μας. Αυτό πράξαμε λοιπόν, ώστε να ξεπεραστεί σιγά – σιγά η δύσκολη αυτή εποχή» αναφέρει στο protionline.gr η κ. Τσουκαλά.

Το μουσικό ύφος θα είναι όπως πάντα απόλυτα… ποικίλο και με εκπλήξεις

Οι πρόβες που έγιναν για την προετοιμασία του μουσικού συνόλου μπορεί να είχαν περισσότερες υποχρεωτικές παύσεις και αρκετές βδομάδες αναμονής στο να ¨δέσουν¨ τα κομμάτια που θα αποδοθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια περίπτωση να μην βγει το τελικό αποτέλεσμα κάτι λιγότερο από το… απόλυτο καλό. Τα κομμάτια που έχουν επιλεγεί είναι σε ποπ και ροκ ύφος, μελωδίες πασίγνωστες από κινηματογραφικά έργα, ενώ δεν θα λείψουν και τραγούδια – εκπλήξεις (με μη αναμενόμενες ενορχηστρώσεις) και βέβαια, μελωδίες από το τεράστιο ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής των μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών των προηγούμενων αιώνων. Εξάλλου, τα τελευταία δεκαπέντε και πλέον χρόνια, για την Φιλαρμονική της Ακράτας δεν είναι κάτι καινοτομικό ή νέο η διαφορετικότητα.

Τι κι αν έχουν μειωθεί λίγο τα κομμάτια που θα αποδοθούν; Τι κι αν ο αριθμός τους θα είναι για φέτος περιορισμένος, λόγω του αριθμού των προβών που ο κορωνοϊός ελάττωσε; Η ¨μαγική¨ μπάντα δεν… μασάει τα λόγια της και έχει αποφασίσει ήδη να το αποδείξει έμπρακτα αυτό: Με… νότες!

Συνεργασία της Φιλαρμονικής με άλλες Φιλαρμονικές σε δύο εκδηλώσεις τον Ιούλιο

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μαζί με την μουσική ¨αρμάδα¨ της Ακράτας, πρόκειται να συνεργαστεί σε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις συνολικού χαρακτήρα, μέσα στο επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εν τη τάξει εμφάνιση θα λάβει χώρα στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας την Κυριακή 25 Ιουλίου, στην θεατρική παράσταση «Οι τόποι είναι ήχοι» σε απόδοση του Γεράσιμου Γεννατά, όπου η ¨έμπειρη¨ ομάδα με ηγέτη τον κ. Ασημακόπουλο, θα συμμετέχει μαζί με την Δημοτική Φιλαρμονική της Αιγείρας στην ηχητική κάλυψη της βραδιάς.

Η δεύτερη εμφάνιση του συνόλου, είναι στις 29 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Ακράτας στην κεντρική πλατεία (Πλατεία Ελευθερίας) η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και διοργανώνεται από τον ίδιο τον Σύλλογο. Η εν λόγω μουσική εκδήλωση, θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή δύο ακόμα Φιλαρμονικών, αυτή της Νεμέας και την Φιλαρμονική των Καλαβρύτων, στην οποία και αναμένεται πλήθος κόσμου, όχι μόνο των επισκεπτών ή και των τουριστών αλλά κυρίως…. η παρουσία των ντόπιων που “διψούν” να απολαύσουν και φέτος τις ικανότητες της αγαπημένης τους μπάντας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr