background img
banner
banner

Επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών Κραθίου και Συλιβαινιωτίκων από αυθαίρετες κατασκευές

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης από αυθαίρετες, σταθερά εγκατεστημένες ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζοκαθίσματα και άλλα συναφή είδη, που είχαν τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες από παραθεριστές στις παραλίες Συλιβαινιωτίκων και Κραθίου Δ.Ε. Ακράτας. Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς παρατηρείται έντονα κατά τη θερινή περίοδο στην εν λόγω ακτογραμμή, προκαλώντας εκτός από αισθητική ρύπανση και σοβαρά προβλήματα ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης του αιγιαλού από όλους τους δημότες και τους επισκέπτες.

Δημοτική Αρχή: «Οι παραλίες ανήκουν σε όλους και δεν αποτελούν προεκτάσεις των εξοχικών κατοικιών»

Η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Δήμου Αιγιαλείας και οργανώθηκε από την αρμόδια αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, κατόπιν κοινού αιτήματος των Προέδρων των Κοινοτήτων Κραθίου και Συλιβαινιωτίκων, του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς και πλήθους αγανακτισμένων πολιτών. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Σταυροπούλου δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος και καθένας από εμάς έχει δικαίωμα ελεύθερης χρήσης και απόλαυσής της. Η «οικοπεδοποίησή» της, ως δήθεν παράρτημα της παραθαλάσσιας εξοχικής κατοικίας ορισμένων προσβάλλει, εκτός των άλλων, παράνομα την προσωπικότητα εκάστου λουόμενου. Συγχρόνως, πέραν της νομικής πλευράς, σε ηθικό επίπεδο, η αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας με μόνιμες εγκαταστάσεις αναδεικνύει, τουλάχιστον, τον υπέρμετρο εγωισμό πολλών δυστυχώς εκ των συμπολιτών μας έναντι των λοιπών».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση απομάκρυνση των αυθαίρετα τοποθετημένων κατασκευών, δηλώνει πως ανάλογες επιχειρήσεις θα επαναληφθούν όσες φορές χρειαστεί: «Οι απειλές δε και οι προπηλακισμοί κατά την εφαρμογή του νόμου, επιβεβαιώνουν ότι, στη συνείδηση των περισσότερων έχει καθιερωθεί ότι η εφαρμογή του νόμου αφορά τους άλλους και όχι βεβαίως εμάς, όταν παραβιάζουμε το νόμο. Ελπίζουμε εφεξής σε συμμόρφωση των παραβατών γιατί η καταστολή στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως μοναδικός τρόπος διαχείρισης της ανεξέλεγκτης και προκλητικής κατάστασης, είναι τελικά προσβολή για όλη την κοινωνία μας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ικανοποίηση στον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης

Υπέρ της επιχείρησης «σκούπα» τάχθηκε και ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, από τη διοίκηση του οποίου είχε επισημανθεί το πρόβλημα στην αντιδήμαρχο.

Την ικανοποίησή του για τον καθαρισμό της παραλίας από τον εξοπλισμό ιδιωτών, μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σακελλαρόπουλος, τονίζοντας πως ΄΄η κατάσταση που επικρατούσε και δεν ήταν ωραία αισθητικά αλλά ήταν και παράνομη και κουραστική για τους υπόλοιπους λουόμενους που έψαχναν χώρο για να καθίσουν΄΄. Όπως τόνισε, ΄΄παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει συστάσεις μέσω ανακοινώσεων ότι απαγορεύεται να αφήνουν στην ακτή ξαπλώστρες, ομπρέλες, καρέκλες, τραπεζάκια και τα συναφή, τελικά ήταν αρκετοί αυτοί που δεν συμμορφώθηκαν, προφανώς γιατί ήθελαν να… περάσει το δικό τους. Όμως πρόκειται για παράνομη ενέργεια που το μόνο που καταφέρνει είναι να υποβαθμίζει την παραλία μας΄΄.

Και πρόσθεσε: ΄΄Εμείς σαν Σύλλογος, όχι μόνο υποστηρίξαμε την επιχείρηση του δήμου αλλά το είχαμε ζητήσει κιόλας. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται, διότι και πέρυσι τέλος καλοκαιριού συνεργείο του δήμου τα είχε μαζέψει αλλά φέτος αγνόησαν τις συστάσεις. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά το… μάζεμα θα πρέπει να έχει επακόλουθο την καταστροφή των ειδών αυτών ώστε οι κάτοχοι να μην ξαναεπιχειρήσουν΄΄.

΄΄Όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Το ζητούμενο πλέον είναι αυτοί που συνηθίζουν να λειτουργούν έτσι, να κατανοήσουν ότι αυτό και απαγορεύεται, ενοχλεί τους υπόλοιπους και χαλά την αισθητική της όμορφης παραλίας μας΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr