background img
banner
banner

Η Αιγείρα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα

ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Για άλλη μία φορά η Αιγείρα συγκέντρωσε τα βλέμματα των πιστών της Αιγιάλειας και όχι μόνο, με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα. Ο προϊστάμενος του Ιερό Ναού π. Χαράλαμπος Καρούζος, υποδέχθηκε την Δευτέρα (παραμονή) και την Τρίτη (ανήμερα) πλήθος κόσμου που πήγε να προσκυνήσει τον Άγιο με έναυσμα τον πανηγυρικό Εσπερινό το βράδυ της Δευτέρας παραμονή της εορτής.

Στον Εσπερινό την Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος Ιωακείμ Βενιανάκης, ενώ συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία 18 πατέρες της τοπικής μας Εκκλησίας.
Το παρών από τον πολιτικό κόσμο την παραμονή έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραϊσκος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος και βεβαίως ο πρόεδρος της Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος αλλά και πρόεδροι άλλων Κοινοτήτων.

 

 

Χαρισματικός όπως πάντα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς μίλησε για τον προστάτη της Αιγείρας Άγιο Παντελεήμονα στον Εσπερινό και την επόμενη, ανήμερα της γιορτής, όπου το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιο Λιακόπουλο καθώς και τους διάκους από τις Μονές Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου και Ταξιαρχών.

Από τον πολιτικό κόσμο ανήμερα της εορτής το παρών έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, εκπρόσωποι του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη καθώς και τα μέλη της, δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώτα Γκρέμου, ο δημοτικός σύμβουλος από την Αιγείρα Παναγιώτης Γιαννούλης κ.α. Ακολούθησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δεξίωση προς τιμήν των εκλεκτών προσκεκλημένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού με την πρεσβυτέρα Ευφροσύνη και την ομάδα της να έχει φροντίσει για την άρτια οργάνωσή της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr