background img
banner
banner

Η Θ.Ε.Α. φέρνει στις… μέρες μας το «Ζητείται ψεύτης»

ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΕΦΕΡΗ: «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΟΔΙΑΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ “ΠΕΙΡΑΞΕΙ”…»

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου επανήλθε… δριμύτερη με την πασίγνωστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης», σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη και θα έλεγε κανείς ότι είναι ό,τι καλύτερο ενάντια στην κατήφεια του προηγούμενου διαστήματος και την ανασφάλεια των ημερών. Η παράσταση φιλοξενείται στη σκηνή του υπαίθριου θεάτρου «Γ. Παππάς» την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Ιουλίου (9.30μ.μ.), σε δυο βραδιές που μας υπόσχονται καλλιτεχνική δημιουργία, όμορφη διάθεση και γέλιο σε αφθονία! Ένας βουλευτής, ο Θεόφιλος Φερέκης, ποθεί διακαώς να βρει έναν ψεύτη ιδιαίτερο για να φέρνει βόλτα το πολιτικό του γραφείο, αφού αυτός δεν διαθέτει το ταπεραμέντο που απαιτείται και οι υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ήταν πολλές.

Στο γραφείο του καταφτάνει ένας άνθρωπος από την επαρχία που το βασικό του γνώρισμα είναι ότι παίζει στα δάχτυλα την ψευτιά με τόση μαεστρία που τους τουμπάρει όλους. Ο Θεόφιλος Φερέκης τον προσλαμβάνει κι εκεί ακριβώς ξεκινά ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι δίχως τέλος στο οποίο παρελαύνουν λογιών – λογιών άνθρωποι που καθένας τους ζητά το ρουσφετάκι του…
Η Βαρβάρα Σεφέρη έχει ταυτίσει την πορεία της με το θέατρο στην Αιγιάλεια, κρατώντας στο ενεργητικό της ρόλους που αποδόθηκαν εξαιρετικά και έχοντας επιληφθεί σκηνοθετικά σε εξαιρετικές παραστάσεις που ως προς το αποτέλεσμα, υπερβαίνουν κατά πολύ το ερασιτεχνικό επίπεδο. Σήμερα, μιλά στo protionline.gr για το νέο έργο που παραμένει επίκαιρο και απολαυστικό!

-Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη κωμωδία;
Η επιλογή έγινε τον Σεπτέμβρη λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε ανάγκη να γελάσουμε σαν ομάδα κ να χαρίσουμε στιγμές γέλιου και στο κοινό που μας παρακολουθεί! Έπειτα από το Ματωμένο Γάμο που δουλεύαμε όλον τον προηγούμενο χρόνο – μια παράσταση που ποτέ δεν ανέβηκε- αποφασίσαμε ότι δεν είμαστε για δράματα… σκεπτόμενοι ότι ενδέχεται να μην ευνοήσουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθεί! Έτσι ακολουθήσαμε τη συνταγή της ελληνικής κωμωδίας που δεν απογοητεύει ενώ πάντα μιλά για καταστάσεις πολύ επίκαιρες!

-Έχετε επιλέξει και στο παρελθόν να ανεβάσετε έργα οικεία και αγαπημένα μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες. Πόσο δύσκολο είναι να μας… κερδίσετε αποδίδοντας ρόλους που έχουν χαρακτηριστεί από ηθοποιούς σαν τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Παντελή Ζερβό και τον Θανάση Βέγγο;

Πραγματικά, το 2016 ανεβάσαμε το Φωνάζει ο κλέφτης του Δημήτρη Ψαθά κ η συνταγή είχε επιτυχία! Τα έργα αυτά είναι θεατρικά απλά αναγνωρίστηκαν γιατί όντως σπουδαίοι ηθοποιοί ερμήνευσαν τους ρόλους και έμειναν τούτες οι ερμηνείες χαραγμένες στο μυαλό όλων όσοι δηλώνουν λάτρεις του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου! Εμείς δεν κάνουμε απόπειρα να μιμηθούμε τα θηρία! Θα αποτελούσε ύβρη! Προσεγγίζουμε το κείμενο με σοβαρότητα προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε τους χαρακτήρες πίσω από τα λόγια (αυτό δεν είναι πάντα εύκολο) και επιπλέον ερευνούμε πώς αυτοί οι άνθρωποι δρουν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον! Ποια είναι τα κίνητρα τους… οι προθέσεις τους.. οι επιθυμίες τους εν τέλει! Αυτή η διαδικασία είναι γαργαλιστική καθώς τα αποτελέσματα της φέρνουν στο φως απίστευτα πράγματα.

-Το έργο περιγράφει τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Είναι επίκαιρο άραγε;
Το έργο περιγράφει όλα όσα αναφέρετε και άλλα τόσα που ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα χρόνια τώρα! Η πολιτική κ οι πολιτικοί δυστυχώς βασίζονται στο ψέμα. Υπάρχει μια ωραία εικόνα εμπρός αψεγάδιαστη κ ιδανική αυτή του φαίνεσθαι ενώ από πίσω υπάρχουν πλήθος μαγειρέματα και “κωλοτούμπες” που ο απλός πολίτης δεν υποπτεύεται καν! “Ο κοσμάκης είναι για να χειροκροτεί καθ να ψηφίζει”… Ή αλήθεια κάπου χάνεται γιατί το ψεύδος παρελαύνει με τυμπανοκρουσίες καθ ηχηρά “ΘΑ”… Μετά τις εκλογές είναι το πρόβλημα γιατί εκεί ο πολίτης συνειδητοποιεί ότι προδόθηκε από όσους του χτυπούσαν την πλάτη.

-Με τι πρέπει να έχουμε οπλιστεί ερχόμενοι το βράδυ της Δευτέρας ή της Τρίτης στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»;
Να είστε καλοδιάθετοι και ανοιχτοί σε αλλαγές καθώς το έργο το έχουμε “πειράξει”… Προσπάθεια μικρή κάναμε να το φέρουμε στις μέρες μας! Εμείς αποζημιωθήκαμε αφού καταφέραμε μια ομάδα 14 ανθρώπων (και άλλοι πολλοί αφανείς ήρωες) να συνομιλήσουμε σε μια εποχή πανδημίας που το εγώ είναι πιο ψηλά από το εμείς και τούτο αποτελεί μέγιστο πρόβλημα! Εμείς λοιπόν η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (ΘΕΑ) σας περιμένουμε με χαρά να ψυχαγωγηθούμε για περίπου μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά! Ραντεβού λοιπόν στο στολίδι της πόλης μας το Υπαίθριο Θέατρο Γιώργος Παππάς!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη, Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης, Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης, Ηχοληψία: Σπύρος Ρηγόπουλος, Χειρισμός ήχου: Νίκος Γιατράκος, Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Φωτογράφιση: Νίκος Ζηζιμόπουλος-Χρύσα Κουνινιώτη. Μουσικές επιλογές: Βαρβάρα Σεφέρη-Σπύρος Σημάτης-Νίκος Ζησιμόπουλος. Τεχνική ομάδα: Μιχάλης Γεωργίου-Σπύρος Γεωργίου. Ομάδα Υποστήριξης: Κάτια Φάκου, Ανδρέας Παλαιολόγος, Ευαγγελία Σεφέρη, Νίκος Σεφέρης, Υρώ Καραμανόγλου.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Πιπίτσα: Βιβή Κλώτσα, Βρασίδας: Κωνσταντίνος Τσιαγάς, Θεόφιλος Φερέκης: Κώστας Αυλωνίτης, Πατατιάς: Γιώργος Σεφέρης, Συνοδός Πατατιά: Άρης Αντωνόπουλος, Κούλης: Μιχάλης Γεωργίου, Τζένη: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Ζωζώ: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Θεοδώρα: Σοφία Βασιλείου, Άγης: Σπύρος Γεωργίου, Κυρία με πένθος: Γιώτα Βαλαούρα, Επισκέπτης: Άρης Αντωνόπουλος, Παναγής Δερβίσης: Γιώργος Παπαδόπουλος, Πίτσα Κίτσα: Εύα Παπαγιαννακοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr