background img
banner
banner

Θα ακυρωνόταν έτσι κι αλλιώς…

ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακυρωτική για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου που αφορούσε την προσωρινή πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως, από το ύψος της Μελετοπούλων ως τη Ρωμανιώλη, ήταν η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νίκος Παπαθεοδώρου, μετά την προσφυγή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστου Γούτου.

Ακολούθησε βέβαια η νέα απόφαση του ίδιου οργάνου που ομόφωνα ψήφισε άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης, μετά την εν λόγω απόφαση επί της προσφυγής αλλά και έχοντας προηγηθεί έντονες αντιδράσεις καταστηματαρχών και κατοίκων του «επίμαχου» τμήματος. Να αναφερθεί πως η απάντηση στην προσφυγή του κ. Γούτου γνωστοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου, την ημέρα που συνεδρίασε για το θέμα εκ νέου η Ποιότητα Ζωής λαμβάνοντας την απόφαση για άρση της πεζοδρόμησης.

Χρ. Γούτος: «Θα γινόταν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και ασφάλειας»

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» κ. Γούτος, και αισθανόμενος δικαιωμένος μετά την παρέμβασή του, επισημαίνει: «Στις 6 Μαΐου 2021, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιάλειας για πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μητροπόλεως του Αιγίου, η παράταξή μου, θεωρώντας πως τα δεδομένα που η νομοθεσία ορίζει δεν δικαιολογούσαν μια τέτοια κυκλοφοριακή αλλαγή στο κέντρο της πόλης, είχε καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας. Η προσφυγή αυτή, όπως ενημερώθηκα εγγράφως, έγινε δεκτή, με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 6 Ιουλίου 2021».

Και συνεχίζει: «Κατά συνέπεια ο Δήμος Αιγιάλειας υποχρεούται να ακυρώσει το μέτρο της πεζοδρόμησης της Μητροπόλεως. Κι αυτό θα γινόταν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και ασφάλειας. Ωστόσο, η απόφαση αυτή, καταγράφεται στην ιστορία του θέματος, που ταλαιπώρησε επαγγελματίες, εμπόρους, ιδιοκτήτες ακινήτων, μόνιμους κατοίκους κ.ά. Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της τελευταίας απόφασης της ΕΠΖ. H εξέλιξη ας αποτελέσει ένα μάθημα σύνεσης και συνεννόησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αιγιάλεια».
Μάλιστα, το θέμα είχε συζητήσει ο κ. Γούτος με τον δήμαρχο, κάτι που ο κ. Καλογερόπουλος έκανε γνωστό και στους καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Δευτέρας.

Δεν υπήρχε η απαιτούμενη Τεχνική Μελέτη

Για την… ιστορία, να αναφερθεί ότι οι λόγοι που η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της Ποιότητας Ζωής είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι τα μέτρα φέρονταν να ελήφθησαν άνευ των απαιτούμενων προϋποθέσεων, ήτοι άνευ μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, καθιστώντας βάσιμους τους ισχυρισμούς του προσφεύγοντος, καθώς και άνευ της απαιτούμενης προϋποθέσεως διέλευσης/ στάσης/ στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr