background img
banner
banner

Στα… 81 «σκαρφάλωσαν» χθες τα νέα κρούσματα covid στον νομό

Αύξηση παρουσίασαν την Τετάρτη 21/7 τα νέα κρούσματα covid-19 στην Αχαΐα που έφτασαν τα 81, γεγονός που εντείνει την ανησυχία εν μέσω καλοκαιριού. Στο μεταξύ, εκτός λειτουργίας τέθηκε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου το βρεφικό τμήμα του Δημοτικού Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ακράτας, καθώς εντοπίστηκε βρέφος θετικό στον covid-19. Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που ακολούθησαν διαγνώσθηκε θετική και εργαζόμενη.

Η έξαρση των κρουσμάτων έχει θέσει σε επιφυλακή τους υγειονομικούς, καθώς αυξημένες είναι και οι εισαγωγές στις κλινικές covid της Πάτρας. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, τα κρούσματα έφτασαν τα 51 εκ των οποίων τα 4 στο Αίγιο και τα τρία στην Ακράτα.

Σε ό,τι αφορά τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, από το Ν.Π.Δ.Δ. αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του βρεφικού τμήματος του Δημοτικού Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ακράτας για δώδεκα ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει για φέτος, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως 31 Ιουλίου οι Παιδικοί Σταθμοί σταματούν για καλοκαίρι. ΄΄Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του ιού Covid-19 και της διασφάλισης της υγείας παιδιών και εργαζομένων του Σταθμού΄΄, ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Λήξη συναγερμού στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

Θετικό κρούσμα μέσω rapid test βρέθηκε και στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Ακολούθησε απολύμανση ωστόσο σε μοριακό τεστ διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού και ο σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Επίσης, η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της περιοχής, για την παροχή υπηρεσίας διενέργειας τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού covid 19 με την μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (RAPID TEST) για τις ανάγκες προληπτικού ελέγχου σε εργαζόμενους των δομών του. Το ποσό της ανάθεσης ανέρχεται σε 666 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr