background img
banner
banner

Κοπή δέντρων μόνο όπου είναι αναγκαίο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Εισηγήσεις για κοπή δέντρων σε σημεία που δεν μπορεί να αποφευχθεί είτε εξαιτίας της θέσης τους είτε λόγω της κατάστασής τους, πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Τα αιτήματα εξέταση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις κάθε μίας ξεχωριστά. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών αποφάσισε κοπή δέντρων και αντικατάσταση από άλλα.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η κοπή 14 δέντρων (ευκάλυπτοι και λεύκες) στον οικισμό Λαμπινού της Κοινότητας Αιγών, το Συμβούλιο της οποίας επίσης είχε λάβει απόφαση. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου που συνέταξε τεχνική έκθεση.

Απόφαση ελήφθη και περί κοπής ή μη ενός δέντρου (κυπαρίσσι) στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Τέμενης έμπροσθεν οικογενειακού ταφείου, επίσης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που συνέταξε το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου, καθώς διαπιστώθηκε πως εντός του Κοιμητηρίου της Κοινότητας Τέμενης και στην βάση οικογενειακού ταφείου φύεται ένα κυπαρίσσι.
Απόφαση ελήφθη και για την κοπή δέντρου (κυπαρίσσι) στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου έμπροσθεν οικογενειακού ταφείου κατόπιν απόφασης της Κοινότητας Αιγίου

Αρνητική γνωμοδότηση για κοπή κυπαρισσιού στο Κοιμητήριο Αιγίου

Σε άλλη περίπτωση, εξετάστηκε η κοπή κυπαρισσιού στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου όπου απορρίφθηκε το αίτημα δεδομένου ότι η τεχνική έκθεση του Αυτοτελούς Τμήματος αναφέρει πως το εν λόγω δέντρο είναι ψηλό, υγιέστατο και δεν παρουσιάζει κάποιο σημάδι ασθένειας. Από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε στο δέντρο κάποιο εμφανές πρόβλημα – ασθένεια ή εντομολογική προσβολή που να συνηγορεί την κοπή του. Η εξωτερική του όψη δείχνει ένα υγιές δέντρο, ψηλό, ευθυτενές και εύρωστο. Ως εκ τούτου δεν συνιστάται η κοπή του. Τέλος, κατά την διαδικασία επιδιόρθωσης του ταφείου, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το δέντρο να προστατευθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr