background img
banner
banner

Μέσα στην βδομάδα η προκήρυξη της ΕΠΣA

ΣΕ 8 ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΩΝ 7 ΟΜΑΔΩΝ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έβγαλε «ζουμί» η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στην ΕΠΣ Αχαΐας. Εκείνο που προείχε ήταν να συσταθούν όλες οι Επιτροπές, ώστε να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι προτάσεις μέσα από τις οποίες θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος 2021 – 22.

Πάμε μάλλον για 10 ομίλους στην Α΄ κατηγορία

To protionline.gr βολιδοσκόπησε την πιθανότερη απόφαση της ΕΠΣΑ για τον σχηματισμό των ομίλων, καταλήγοντας στο πιθανότερο: να διαιρεθεί η Α΄ κατηγορία σε τρεις ομίλους. Αυτή είναι και η προτίμηση των περισσότερων ομάδων για πολλούς λόγους, με σημαντικότερο τον φόβο για μια νέα καραντίνα που θα εμποδίσει και πάλι την ομαλή λειτουργία του πρωταθλήματος. Άλλωστε η ΕΠΟ έχει ζητήσει από τις Ενώσεις, να έχουν γνωστοποιήσει τους πρωταθλητές τους μέχρι τα μέσα Απριλίου. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες παρεμβάσεις στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, το οποίο πέρυσι ξεκίνησε με δυο ομίλους των 16 ομάδων, αθροίζοντας έτσι ένα μεγάλο σύνολο 32 σωματείων.

5 ευρώ η επανέκδοση δελτίων νέου τύπου

Από τώρα γίνεται γνωστό το ποσό που θα χρεώσει η ΕΠΣΑ τα σωματεία, για την επανέκδοση των δελτίων νέου τύπου. Μια υποχρέωση που έχει επιβάλλει σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία η ΕΠΟ, δίνοντας ένα περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Ποιους θα αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής ΕΠΣ Αχαΐας

Έναν πρωταθλητή θα αναδείξει το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ο οποίος θα αγωνιστεί σε έναν από τους 8 ομίλους που θα δημιουργηθούν σε όλη την χώρα.
Ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 7 ομάδες, με τις τρεις πρώτες να κερδίζουν την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Συνολικά λοιπόν 24 (8Χ3) θα είναι τα σωματεία που θα ανέλθουν στην Γ΄ Εθνική.

Ο πρωταθλητής Αχαΐας θα συναντήσει στον όμιλο που θα αγωνιστεί, τους Πρωταθλητές: Ηλείας, Κεφαλληνίας / Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Να θυμίσουμε ότι στην Ένωση Ζακύνθου επιστρέφει η περυσινή πρωταθλήτρια Ζάκυνθος, που δεν κατάφερε την άνοδό της στην Σούπερ Λίγκα 2.

Σε συνδυασμό με τους πρωταθλητές από τις άλλες ισχυρές Ενώσεις που αναφέραμε, αναμένεται πολύ δύσκολο το έργο προβιβασμού από την Α΄ στην μεγαλύτερη Γ΄ Εθνική κατηγορία, για τον πρωταθλητή του νομού μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr