background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών»

Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών ζητά από την κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας. Καλεί δε τους αγρότες ενωμένους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους…

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, τονίζει: ΄΄Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα από τη νέα παραγωγή του τρέχοντος έτους συγκομιδής της σταφίδας, ο ορατός κίνδυνος μη απορρόφησης του προϊόντος, δημιουργεί ανησυχίες και ερωτηματικά.
Η σταφίδα ένα παραδοσιακό προϊόν για την ελληνική γεωργία, με τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες, οδεύει προς αφανισμό και μαζί και κατάρρευση των παραγωγών. Η κορινθιακή σταφίδα που αποτελούσε πυλώνα της οικονομίας μας στο παρελθόν σήμερα κινδυνεύει να εξαφανιστεί και πολλοί σταφιδοπαραγωγοί, μεταξύ αυτών και νέοι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια της σταφίδας, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Το αποτέλεσμα θα είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, ενώ και οι τοπικές κοινωνίες θα πληγούν σημαντικά. Ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση, πριν να είναι αργά. Καλούμε όλους τους αγρότες ενωμένους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr