background img
banner
banner

Ν. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: «Mια η θέση του τερματοφύλακα, μεγάλος ο ανταγωνισμός»

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Με 4 τερματοφύλακες στο ρόστερ του θα κατέβει εκτός απρόοπτου στο πρωτάθλημα ο Παναιγιάλειος. Αν και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αυτό δεν μπαίνει εμπόδιο στη μεταξύ τους συνεργασία και την εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο.

Νίκος Κοντογεώργος, Νίκος Βίλλιος, Φάνης Ψυχράμης, Γιάννης Καλλιακμάνης, πάντα σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν την μελανόλευκη εστία, προετοιμαζόμενοι σκληρά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που τους προσφέρει η ομάδα.

Ο τερματοφύλακας Νίκος Κοντογεώργος, μπορεί να μην έχει σταθεί κάτω από τα δοκάρια στον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης της τεχνικής ηγεσίας, των συμπαικτών του και των φιλάθλων.

Άνοιξε την καρδιά του στo protionline.gr και μίλησε για τον ίδιο, τους συμπαίκτες του στην ίδια θέση και τις έξτρα υπηρεσίες που προσφέρει στην ομάδα, όταν στις προπονήσεις παίρνει την πρωτοβουλίες στην εκγύμναση των παικτών:

Υπάρχει ανταγωνισμός για τη θέση του τερματοφύλακα, πως αξιολογείς την κατάσταση στο νέο πρωτάθλημα;
Δυστυχώς σε αντίθεση με τις υπόλοιπες θέσεις αυτή του τερματοφύλακα είναι μια και παίζει μόνο ένας, συνεπώς ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος στο γκρουπ των τερματοφυλάκων μέσα σε μια ομάδα. Ο ανταγωνισμός αυτός θα πρέπει ωστόσο να είναι υγιής, να υπάρχει στενή σύνδεση στο γκρουπ και ο ένας, εκτός από το να ανταγωνίζεται τον άλλον, να τον βοηθάει και να τον στηρίζει πνευματικά και ψυχολογικά. Στο τέλος της μέρας στόχος είναι να κερδίσει η ομάδα και τίποτα άλλο.
Ανυπομονώ για την νέα χρονιά και εύχομαι να είναι τελείως διαφορετικη από την τελευταία, Τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν κανονικά με όλες τις αγωνιστικές να γίνονται στο γήπεδο.

Τι κάνεις για να έχεις περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή;
Προσωπικά προσπαθώ να δουλέψω το καλοκαίρι ώστε η νέα ποδοσφαιρική σεζόν να με βρίσκει πάντα πιο βελτιωμένο . Δουλεύω ασκήσεις ενδυνάμωσης και βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας στο γυμναστήριο, όσο και ασκήσεις τεχνικής και φάσεις παιχνιδιών με έμπειρο προπονητή τερματοφυλάκων. Αυτά όσον αφορά σε μένα η τελική απόφαση ωστόσο είναι του προπονητή, αυτός κρίνει ποιος είναι ο κατάλληλος και πιο έτοιμος να αντεπεξέλθει στην θέση και αυτός είναι που επιλέγει .

Παράλληλα έχεις και ρόλο εκπαιδευτή τερματοφυλάκων, πως διαχειρίζεσαι τον διπλό σου ρόλο στην ομάδα;
Δεν θεωρώ ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι σωστός. Δεν διαθέτω κάποιο πτυχίο που να τον δικαιολογεί. Όπως προείπα η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες, επομένως χρειάζεται ειδική προπόνηση. Το ιδανικό θα ήταν να παρέχεται από τις ομάδες προπονητής τερματοφυλάκων, αλλά είμαστε πίσω σαν Ελλάδα και σε αυτόν τον τομέα. Οι εποχές που βάζαμε τον τερματοφύλακα στην εστία και σουτάραμε 12 φορές από γωνία σε γωνία έχουν περάσει προ πολλού. Βλέπουμε πλέον τους τερματοφύλακες να συμμετέχουν στην ανάπτυξη, να παίζουν πιο επιθετικά στις εξόδους και αρκετά έξω από την εστία, ώστε να προλαβαίνουν φάσεις πριν γίνουν, ή ακόμα να κάνουν καθοδήγηση της άμυνας. Όλα αυτά χρειάζονται εξιδανικευμένη προπόνηση, σίγουρα η οικονομική κατάσταση δεν βοηθάει το ζητούμενο, αλλά θα πρέπει οι ομάδες να καταλάβουν πόσο πολύ απαραίτητοι είναι οι προπονητές τερματοφυλάκων . Ιδιαίτερα για τους νεαρούς πορτιέρο που πρέπει να πάρουν σωστές βάσεις. Εγώ σαν Νίκος αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να διατηρήσω την καλύτερη δυνατόν ετοιμότητα, η οποία θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις καταστάσεις των παιχνιδιών. Προσπαθώ επίσης να μεταδώσω ότι γνωρίζω και έχω μάθει δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές τερματοφυλάκων, από συμπαίκτες τερματοφύλακες και αυτά που γνωρίζω από την λίγη εμπειρία μου.

Ποιον ευχαριστείς και τι έυχεσαι;
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Βίλλιο, που ουσιαστικά έκλεβε απ’ όσο χρόνο έχει ελεύθερο από την δουλειά του και βρισκόταν σε ορισμένες προπονήσεις ώστε να μας βοηθήσει στην εκγύμναση αφιλοκερδώς και εις βάρος προσωπικού του χρόνου.
Εύχομαι υγεία σε όλους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μακριά από τους περίεργους καιρούς και συνθήκες που μας ταλαιπώρησαν τελευταία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr