background img
banner
banner

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στο δημαρχείο Αιγιαλείας και την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου και την αναγκαιότητα συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απεμπλοκής της όποιας γραφειοκρατίας που αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αναγκαιότητα υποστήριξης της αποκέντρωσης, στην ενδυνάμωση του αυτόνομου  ρόλου της αυτοδιοίκησης καθώς και στη σημασία του συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για τη μετάβαση ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο μοντέλο ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, ο πρώην Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Θανάση Σωτηρόπουλο και μέλη της διοίκησης.

Πρωτοβουλία για τη σταφίδα

Στη συνάντηση ενημερώθηκε για την πορεία της Ένωσης και τα ιδιαίτερα σημαντικά και θετικά αποτελέσματα που έχει, αλλά και για τα ζητήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, ζητήματα για τα οποία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνεχιστούν όπου χρειαστεί, όπως έγινε και στη Βουλή, μαζί και με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στα θέματα αυτά, με επίμαχο αυτό της σταφίδας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κλάδος της αγροδιατροφής πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πολιτεία, ιδιαίτερα σε μια ιστορική περίοδο, που απαιτείται η μετάβασή μας στη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη, με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

Σήμερα βέβαια, που υπάρχουν και οι νέες συνθήκες τόσο παγκόσμια όσο και εθνικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, απαιτούνται στοχευμένες κινήσεις και πραγματικά μέτρα στήριξης.

Για τον αγρότη αλλά και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, που πρέπει να σχεδιάσουν τις αναγκαίες συνέργειες με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Ιδιαίτερα δε, όταν αναφερόμαστε σε ένα κυρίως εξαγωγικό προϊόν όπως η  κορινθιακή σταφίδα.

Έχω τονίσει και στο παρελθόν την ανάγκη ενίσχυσης των συνεταιριστικών δομών. Η ΠΕΣ αποτελεί μια πρότυπη συνεταιριστική επιχείρηση. Έχοντας διαχρονικά αποδείξει την ισχυρή θέση της στον κλάδο.

Όπως βέβαια και της ενίσχυσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Θα περίμενα από την κυβέρνηση να αφουγκραστεί το αίτημα των φορέων που αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία στις εξαγωγές του προϊόντος.

Να ανταποκριθεί ουσιαστικά και γρήγορα στις ανάγκες του κλάδου.

Χωρίς άλλες σκέψεις και με διαφάνεια.

Το πλαίσιο των απόψεών μας το έχουμε καταθέσει ήδη, όπως και στη Βουλή με σχετική ερώτηση.

Είμαστε εδώ αρωγοί στην προσπάθεια των εξαγωγικών επιχειρήσεων Κορινθιακής Σταφίδας και των σταφιδοπαραγωγών.

Και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr