background img
banner
banner

Πιερρακάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για τις εφαρμογές που «ρίχνει» η ελληνική κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως ανέφερε o κ. Πιερρακάκης στο κεντρικό δελτίο του Star χθες, «μιλάμε για δύο εφαρμογές. Η πρώτη αφορά τον έλεγχο του ψηφιακού πιστοποιητικού. Ο ιδιοκτήτης για παράδειγμα, ενός καταστήματος θα μπορεί να κατεβάζει μια εφαρμογή είτε στο κινητό του τηλέφωνο είτε σε ένα τάμπλετ μέσω της οποίας θα μπορεί να ελέγχει την γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού».

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος του ψηφιακού πιστοποιητικού;

Όσο για την εφαρμογή και το τι θα κάνει, «ανάλογα με το τι διαβάζει, θα έχει και διαφορετικό χρώμα. Για παράδειγμα, θα έχει το πράσινο χρώμα αν έχεις εμβολιασθεί ή νοσήσει, θα έχει το κίτρινο χρώμα στην περίπτωση του τεστ, γιατί χρησιμοποιείται σε άλλη κατηγορία χώρων και θα έχει το κόκκινο σε περίπτωση που δεν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, αν είναι άλλο πιστοποιητικό», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, είπε πως «ακόμα είναι υπό διαμόρφωση ο κώδικας της εφαρμογής, αλλά είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Θα κατεβάζει κάποιος μια εφαρμογή και θα σαρώνεται το πιστοποιητικό το οποίο μπορεί να είναι ή χάρτινο ή να είναι σε ένα άλλο κινητό τηλέφωνο και αυτόματα η εφαρμογή θα λέει πράσινο – κίτρινο – κόκκινο».

Από πότε θα είναι διαθέσιμη η «Κάρτα Ελευθερίας»;

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα 150 ευρώ για τους νέους, τονίζοντας ότι «στοχεύουμε γύρω στις 20 Ιουλίου αλλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα. Το σύστημα θα αντλεί από το gov.gr αυτόματα τα στοιχεία κάποιου και θα μπορεί να αιτείται για να πάρει την κάρτα η οποία αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες».

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr