background img
banner
banner

Πιεστικό το χρονικό περιθώριο για την υποβολή των προτάσεων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό και Νικόλαο Παπαθανάση, επιστολή αναφορικά με την προκήρυξη των καθεστώτων ενισχύσεων α. Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και β. Γενική Επιχειρηματικότητα του αναπτυξιακού νόμου. 4399/16.

Όπως τονίζει, ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ΄΄βγαίνοντας, αργά αλλά σταθερά, από το τρίτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε και πάλι σοβαρά προβλήματα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που κάνουν  οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για να βρουν ξανά το βηματισμό τους, προς μια αργή μεν αλλά σταθερή κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις της ΠΔΕ, που ανήκουν σε όλους τους επιλέξιμους κλάδους δραστηριότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, είναι στη φάση σχεδιασμού κι υποβολής σοβαρών και στοχευμένων επενδυτικών σχεδίων, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν από το κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας μας, συνεισφέροντας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας. Θεωρούμε ωστόσο, πως το χρονικό περιθώριο για την υποβολή των προτάσεων είναι ιδιαιτέρως πιεστικό, δεδομένων των εμποδίων και των σημαντικών καθυστερήσεων που έθεσε η πανδημία στις απαιτούμενες για την προετοιμασία των προτάσεων ενέργειες κι εργασίες. Ως αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις-μέλη μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής΄΄.

Τι προτείνει

΄΄Υπό αυτό το πρίσμα και χαιρετίζοντας τις εν λόγω προκηρύξεις ως ένα θετικό βήμα για την τόνωση των επενδύσεων και της ρευστότητας στην τοπική οικονομία, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας, στην προκήρυξη των καθεστώτων ενισχύσεων, α. Επιχειρηματικότητα  πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και β. Γενική Επιχειρηματικότητα του Ν. 4399/16  Έως και την 10 Σεπτεμβρίου 2021΄΄, προτείνει, καταλήγοντας: ΄΄Με την προτεινόμενη παράταση εκτιμούμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον προγραμματισμό των υπηρεσιών σας ενώ θα δοθεί παράλληλα, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, η ευκαιρία για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr