background img
banner
banner

Πολύ μπροστά στον τομέα της εκπαίδευσης η Ακαδημία Διαιτησίας

ΜΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ

Πρωτοπόροι στην διαδικτυακή εκπαίδευση στην περίοδο της καραντίνας, οι εκπαιδευτές Μάνθος Χρυσόστομος και Κώστας Μεσάζος, συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα το νομό μας, αλλά και ολόκληρη την διαιτητική επικράτεια της χώρας.

Ο νέος έπαινος στους Αιγιώτες εκπαιδευτές, αφορά στη δημιουργία ενός Εγχειριδίου Εκπαιδευτή Διαιτησίας με οδηγίες και τεχνικές που στοχεύει στην αρτιότερη προετοιμασία ενός Εκπαιδευτή Διαιτησίας πριν το εβδομαδιαίο μάθημά του. Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη στο εκπαιδευτικό έργο κάθε διαιτητικής περιφέρειας.
Το εγχειρίδιο θα εμπλουτιστεί στην πορεία, θα μεταφραστεί. Είναι πρωτοπόρο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

*Aναρτήθηκαν στο σάιτ της ΕΠΣΑ 100 ερωτήσεις πιστοποίησης και εξετάσεων για διαιτητές και παρατηρητές.

Από την Αχαΐα στην Ευρώπη το εγχειρίδιο  Εκπαιδευτή Διαιτησίας

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΚΕΔ Σταύρος Τριτσώνης με την άδεια του αρχιδιαιτητή Κλάντεμπεργκ, το απέστειλε σε όλη την Ελλάδα.

Στο επόμενο βήμα, το έντυπο εγχειρίδιο θα δοθεί στην UΕFA και θα μεταφραστεί έτσι ώστε να μπει στο αποθετήριο της FIFA. Δεν υπάρχει ανάλογη εργασία στην ποδοσφαιρική διαιτητική Ευρώπη. Ήδη μετά τους εκπαιδευτές της Αχαΐας που πρώτοι το έλαβαν, από σήμερα την Πέμπτη,1/7/2021 προωθείται παντού. Είναι μια πρωτότυπη εργασία η οποία προετοιμαζόταν το τελευταίο τρίμηνο με πολλή προσπάθεια και διάθεση από το Χρυσόστομο Μάνθο και τον Κώστα Μεσάζο, παίρνοντας το δρόμο της υλοποίησης, γιατί η γνώση πρέπει να μοιράζεται σε όλους!
Οι δύο Εκπαιδευτές κάνουν πράξη, και όχι μόνο πανελλήνια, όλα όσα προγραμμάτισαν πριν από ένα χρόνο-εν μέσω covid- με την αμέριστη στήριξη του προέδρου της ΕΠΣΑ και μέλους της ΕΠΟ Άγγελου Δανιήλ, καθώς και της Επιτροπής Διαιτησίας.

Σύνταξη: Μάνθος Χρυσόστομος, Εκπαιδευτής UEFA/ΕΠΟ

Επιμέλεια: Μεσάζος Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτής ΕΠΟ/ΕΠΣΑ

Έπαινος στην εξεζητημένη εκπαίδευση και από το Σ/Δ Αχαΐας

Με περηφάνια ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαΐας, δίνει το δικό του στίγμα στην σπουδαία και πρωτοποριακή δουλειά των εκπαιδευτών του νομού μας, αναφέροντας:
«Παρότι οι συνθήκες άλλαξαν, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης, δημιούργησαν αναμφίβολα περισσότερες ανάγκες στην Εκπαιδευτική Διαιτητική δραστηριότητα της χώρας μας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης της ΕΠΣΑ Μάνθος Χρυσόστομος και Μεσάζος Κωνσταντίνος μετέτρεψαν αυτή την κρίση ως ευκαιρία, ενσωματώνοντας τις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση των διαιτητών της Αχαΐας.

Η καινοτομία αυτή λειτούργησε πολλαπλασιαστικά με την έγκριση της ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλες σχεδόν τις διαιτητικές περιφέρειες-κάτι που μας εξέπληξε θετικά- και αναγνωρίστηκε.
Η δημιουργία του Εγχειριδίου Εκπαιδευτή Διαιτησίας που προέκυψε ως ανάγκη από τη διάδραση με τους συναδέλφους μας, τυχγάνει πλέον πανελλήνιας και όχι μόνο αναγνώρισης. Αυτή η πρωτοπορία αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αχαϊκή Διαιτησία.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr